Възмутените граждани се надяват утре да стигнат в Йерусалим, където

...
Възмутените граждани се надяват утре да стигнат в Йерусалим, където
Коментари Харесай

Недоволни граждани в Израел излязоха на протест срещу съдебната реформа на Нетаняху

Възмутените жители се надяват на следващия ден да стигнат в Йерусалим, където да стачкуват против плануваното за понеделник гласоподаване в Народното събрание на правосъдната промяна, генерирала към този момент серия от митинги в Израел.

 

Същевременно през днешния ден над 1100 израелски резервисти от военновъздушните сили заплашиха да прекратят доброволната си работа, при положение, че израелският парламент одобри противоречивата правосъдна промяна идната седмица, осведоми Франс прес.

 

" Ние всички имаме отговорността да сложим завършек на разделянето, на дълбоките различия измежду популацията “, безапелационни бяха резервистите, измежду които има 235 водачи на изтребители, 173 оператори на дронове и 85 командоси.

 

Мнозинството от израелците, които минават наложителна военна работа, след това вземат участие непринудено и в резервистки интервенции всяка година за избран интервал от време.

 

Очаква се дебатите по правосъдната промяна да стартират в Народното събрание на следващия ден по обед локално време. Законопроектът евентуално ще бъде гласуван на второ и трето четене в понеделник.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР