Възможността за преминаване на газопровода „Турски поток“ през територията на

...
Възможността за преминаване на газопровода „Турски поток“ през територията на
Коментари Харесай

Руският посланик: Бъдещето на „Турски поток“ зависи от българското правителство

Възможността за прекосяване на газопровода „ Турски поток “ през територията на България зависи напълно от българското държавно управление. Това съобщи посланикът на Русия в България Анатолий Макаров на формалната страница на съветското посолство във Фейсбук, отговаряйки на въпрос на български жител.
„ В момента следим дейни опити извън да се предотврати опцията „ Турски поток “ да мине през територията на България. Затова мога да кажа, че бъдещето на плана зависи от това, до каква степен вашето държавно управление е готово да отстоява този план както пред Европейската комисия, по този начин и пред тези, които са срещу. От наша страна има подготвеност (за реализация на плана в България) “, написа Макаров, представен от организация „ Фокус “.
В началото на февруари министърът на енергетиката Теменужка Петкова разгласи, че България е подготвена да вкара в употреба своята част от „ Турски поток “ до границата със Сърбия до началото на 2020 година
Решението за започване на строителството на газопровода е обвързвано с триумфа на третата фаза на икономическия тест на плана, който бе приключен в последния ден на януари, след което „ Булгартрансгаз “ взе дефинитивно капиталово решение за реализацията на този план и пристъпи към сключването на съглашения с участниците в него.
Против газопровода са Съединени американски щати. Държавният секретар Майк Помпео обществено приканва евентуалните участници да се откажат от „ Турски поток “, с цел да избегнат съветското въздействие в енергийната сфера, напомня „ Фокус “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР