Възможностите за задълбочаване на парламентарното и икономическото сътрудничество между България

...
Възможностите за задълбочаване на парламентарното и икономическото сътрудничество между България
Коментари Харесай

Главчев към външния министър на Судан: Ценим вашата борба с тероризма

Възможностите за задълбочаване на парламентарното и икономическото съдействие сред България и Судан разиска ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев с министъра на външните работи на Судан Ибрахим Гандур. 

Посещението на суданския външен министър е по покана на вицепремиера по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Председателят на Народното събрание уточни, че връзките сред България и Судан са обичайно положителни и доказателство за това е маркираната през предходната година 60-годишнина от установяването на дипломатически връзки сред двете страни. Димитър Главчев осведоми госта, че в 44-тото Народно заседание към този момент има образувана Група за другарство България – Судан, която ще подкрепи активизирането на двустранните връзки в разнообразни сфери.

Суданският външен министър акцентира, че страната му прави оценка смисъла на България в Европа. Той означи, че по време на председателството на Съвета на Европейския съюз страната ни ще играе значима роля за образуването на общите решения на страните от Съюза. Ще поставим старания за задълбочаването на парламентарното съдействие, добави той.

Повече от 2000 судански младежи са приключили висшето си обучение в България и това е доста добра основа за задълбочаване на двустранните ни връзки, акцентира ръководителят на Народното събрание. По думите му има неизползван капацитет за развиване на по-тесни контакти в търговско-икономическата сфера.

България прави оценка високо напъните и постигнатото от Судан в региона на сигурността, битката с тероризма, проблемите на миграцията, както и за одобряването на полезностите на демокрацията, означи Димитър Главчев.

Сигурността и сигурността са извънредно значими за вложителите, акцентира суданският външен министър. Той посочи, че страната му си сътрудничи със прилежащите страни и дружно работят за попречване на прояви на тероризъм и за справяне с миграцията.

В срещата участваха ръководителят на Комисията по външна политика Джема Грозданова и ръководителят на Групата за другарство България – Судан Десислава Атанасова. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР