Възможно ли е първият в кметската надпревара в София да

...
Възможно ли е първият в кметската надпревара в София да
Коментари Харесай

Как 120 за Васил Терзиев станаха 120 гласа за Антон Хекимян

Възможно ли е първият в кметската конкуренция в София да получи нула гласа в секция в центъра на София? Разбира се - макар и математически да е малко евентуално...

Точно това обаче демонстрира в столичната Френска езикова гимназия " Антоан Дьо Сент-Екзюпери ".

Според документа, претендентът на ПП-ДБ-СС Васил Терзиев, който завоюва на първи тур с 31,8% от гласовете, не е получил нито един от гласоподавателите в секцията в регион " Средец ". За втората кандидатка - Ваня Григорова (БСП) - са дали своят вот 57 души, а за третия - Антон Хекимян (ГЕРБ) - 120.



Записът на броенето обаче - който в този случай е разполагаем, за разлика от 1/3 от секциите в страната - сочи друго. 120-те гласа, както ясно декларира една от членовете на секционната комисия, са за Васил Терзиев.

Това се чува на 2 часа и 11 минути. Изрязахме и подобрихме малко звука от тази част на траялото съвсем 3 часа преброяване.

" 8 пъти. 120 ", отбелязва членката на СИК, която попълня общия брой гласове.

" Трайчо ли е? ", пита друга членка на комисията (вероятно има поради Трайчо Трайков, който завоюва още на първи тур кметското място в р-н Средец).

" Не, Васил Терзиев, нали за общината ", дава отговор записващата.



Кога тъкмо става попълването в неверната колонка на протокола не е ясно - аудиото в целия запис е с неприятно качество и постоянно прекъсвано от шумни звуци.

Не се схваща и чие дело е операцията - само че се вижда, че най-възрастният от СИК се разпорежда интензивно по време на броенето и дава инструкции на дамата, която попълна протокола. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР