Възможно ли е да спрем храната завинаги? Дори не си

...
Възможно ли е да спрем храната завинаги? Дори не си
Коментари Харесай

59-годишният таксиметров шофьор Иван Стойчев: От 2009 година не съм помирисвал храна

Възможно ли е да спрем храната вечно? Дори не си го мечтаем. Знаем какво се случва с болните от анорексия.
Появиха се обаче по този начин наречените слънчеви хора, които безусловно ни скандализираха. Защото настояват, че си набират нужната сила само от слънчевата светлина. Двама от тях даже посетиха България – индиецът Хира Манек, който не яде към този момент 11 години, и австралийската писателка Джасмухин, на слънчево хранене от 1993 година
Медиите откриха и български слънчев почитател – 59-годишния таксиметров водач Иван Стойчев, отказал яденето на 15 юли 2009 година Дошло ли е време да повярваме, че може да се храним, без да ядем? Статистиките за броя на слънчевите хора по света са спорни – 8000, 10 000, 20 000, само че едно е ясно – малко са, обаче ги има. Някои жигосват практиката им като извънредно рискова. Говорят за случаи, в които техни почитатели са умряли от апетит и безсилие. Има и други – като доктора по медицина от Филаделфия Маури Пресман, който счита, че тази нова умелост ще ни трансформира в нова раса, по-съвършена духовно и физически.

„ Хиляди години могат да минат, само че хората ще се хранят със светлина и това ще бъде огромен триумф “, е пророкувал духовният преподавател Петър Дънов, напомня ТРГ. Според него времето, в което ще стартираме всеобщо да се храним със светлина, ще бъде след 2100 година Е, до момента в който то пристигна, не е неприятно да се опитаме да се научим на приемливост към слънцеядите. Може би това в действителност ще бъде бъдещето на потомците ни.
Задаваш на всички, които се качват в таксито ти, въпроса за какво ядете. Какво ти дават отговор?
Повечето споделят, че не знаят. Дори се чудят за какво им задавам този въпрос. След това стартират да разсъждават, че яденето ни зарежда с сила и по тази причина би трябвало да ядем. Има обаче други сили, надалеч по-качествени. Примерно слънчевата. А ние търсим някаква вторична от растения от нечисти почви и от неизвестно по какъв начин отгледани животни.

Все отново в природата с изключение на нас и животните ядат.

Ние сме единствените, основани от Господ със здрав разсъдък. Шегувам се обаче, че доста от хората са се трансформирали в маймуни, тъй като дейностите им са свързани с маймунски мозък. Не че не знаят по какъв начин да го създадат рационално. Просто по този начин им е по-удобно.
Разкажи ми за себе си.
На 59 години съм. В момента съм таксиметров водач. Роден съм в последния ден на зодия Лъв. Тъй като дядо ми по майчина линия е бил търговец и земевладелец, а аз растях във времето на социализма, не си правех илюзии, че мога да бъда нещо друго с изключение на служащ. След 8-и клас учих 2 години за шлосер и нямах 17 години, когато застанах зад струга. Доставяше ми наслаждение. Аз съм шлосер и по предопределение
.
Как по този начин внезапно реши да се храниш единствено от слънчевата светлина?

Като връщам лентата обратно, си давам сметка, че не е било внезапно. Още през 1970 година, когато започвах да работя, разбрах, че яденето те кара да мързелуваш, и започнах да пропущам обеда. Правил съм го, без да знам, че е потребно. Същевременно се интересувах от парапсихология, от езотерика. Учех се да медитирам, да разтварям третото си око. Винаги съм се стремял към нещо по-различно, което умеят малко хора. Не съм привикнал да бъда в стадото. Искам да бъда отвън него.

Следващата ти стъпка към природосъобразен живот е била, когато през 2003 година си отказал цигарите.

Бях грубо подвластен от тях. Пушил съм 36 години, започнах на 14 година Докато в един миг си дадох сметка, че пушенето е ужасна взаимозависимост, освен това безусловно глупава, непотребна и нездравословна. Как можеш да бъдеш здрав, когато си подвластен от цигари, алкохол, опиати, кафе, даже и от храна.

Спрял си цигарите, само че си качил килограми.

Дълго време успявах да подкрепям обикновено тегло, само че на петата година станах 120 кг. Костната ми система не можеше да ги устоя. Трябваше да се отърва от тях. В България съгласно статистиката има 2 млн. души с наднормено тегло, а както знаем, капацитетът на всички заболявания е обвързван с него. 2008 година от март до септември ядох най-вече домати. Правех си салата с див чесън – естествения антибиотик в природата, овкусявах със зехтин и малко сол. Никакъв самун, никакво месо. Ефектът беше извънредно добър. Свалих килограмите и се усещах съвършено. Имах задоволително сили, мускулатурата ми се резервира, просто тлъстините изчезнаха. Така че към този момент се бях подготвил за огромната смяна.

На 15 юли 2009 година си спрял дефинитивно яденето.

Малко преди този момент у нас дойде индиецът Хира Манек, който разпространява по света слънчевата процедура. Бях чувал за слънчевата светлина като сила, само че информацията ми беше малко. Когато прочетох в един столичен вестник защо става дума, си споделих, че за мен тъкмо в този момент е моментът да стартира да употребявам тази система. Продължих на домати още 15-20 дни и стопирах дефинитивно яденето. Без изобщо да се двоумя. Щом го е направил човек, значи ще мога и аз. В интерес на истината наруших рекомендациите на Хира Манек и с риск да си увредя очите гледах доста дълго слънцето. Не го предлагам на никого. Освен това много бързо стопирах да хапвам. Това също не го предлагам.

Не е ли нездравословно слънцето?

Не, когато го гледаме до час след изгрев и час преди залез. Тогава доминират инфрачервените лъчи, които са по-щадящи за очите и от които се черпи слънчева сила. Виж, аз не пропагандирам никого да прави това, което върша. За себе си по този начин съм решил, рискувал съм и към този момент считам, че съм спечелил.

Има ли някакви условия при прилагане на слънчевата методика?

Добре е да умеете да медитирате. Медитацията дава опция да се съсредоточиш и да забавиш оптимално дишането. По този метод силата от слънцето се приема доста по-качествено. Когато одобрявам слънцето, е задоволително преди този момент да си затворя очите и да се настроя за медитация. Тогава ги разтварям и стартирам.

Какво по-точно се случва, до момента в който гледаш слънцето?

Най-общо казано, настройваш енергийната си система към слънчевата. Очите на индивида имат неповторимата дарба да трансформират светлината в биоелектрохимични импулси, които зареждат тялото с нужната сила. Биохимичните импулси предизвикат отварянето на третото око. А то е каналът, посредством който епифизата поддържа връзка с душата. След пубертета епифизата съвсем стопира да създава мелатонин и клетките стартират да стареят. Енергията на слънчевата светлина я кара да продължава да го създава, а той подтиква клетките да се регенерират. Според слънчевите хора човек може да живее над 350 години. Както живеят тибетските монаси. Той по този начин и е програмиран по принцип от Бог.

Мисля си, че слънчева процедура би трябвало да се стартира под наблюдаване. Кой ще следи?

Лекарите я отхвърлят. Ние просто сме си поставили главата в торбата.

Не се ли опасяваше, че като не ядеш, ще умреш?

Доктори, с които споделях какво върша, бяха безапелационни, че на 50-ия ден от началото на отхвърли ми от ястие ще получа срив на имунната система и ще умра. Аз им отговарях, че няма, тъй като моята вътрешен глас е доста мощна и тя ми споделяше, че ще пребивавам. Само един млад доктор, който беше чел доста по тези въпроси, ме успокои: не се плаши, нищо няма да ти стане, единствено внимавай да не си увредиш очите. Защото аз, макар че бях доста сигурен и надъхан, въпреки всичко си имах едно мислено. А и сътрудниците ми мислеха, че ще умра, защото започнах да смъквам внезапно килограми. Вкъщи реагираха по-умерено, знаят, че обичам да опитвам, че съм рискувал ужасно доста в този живот и че кажа ли нещо, то става, че за мен няма трудности.

Защо наричаш това, с което се храним ние, ястие, а не хранене?

Защото храненето би трябвало да ни зарежда с сила. Учените от масачузетския университет са основали система, посредством която мерят силата на питателните артикули от потребителската кошница на междинния американец. И са открили, че над 80% от тях нямат сила, мъртви са. За сметка на това са извънредно канцерогенни. Според друга статистика на земята живеят 1 милиарда диабетно заболели, над 60% от тях нямат късмет да се излекуват. Основната причина за заболяванията е безразборното и некачествено ястие.

Какъв е твоят отговор на въпроса за какво хората ядат?

Заради примитивен под паника боязън да не умрат от апетит. Така този така наречен под паника апетит се е трансформирал според. Изчислих, че до 55 години, когато се отхвърлих, съм изял 100 тона ястие за над 3 млн. $. Амортизирал съм организма си с артикули, в които има минимална доза сила и предизвикат заболявания. Не виждам никаква логичност да не преставам да го върша.

Защо тогава имаме храносмилателна система?

Тя е като авариен парашут. Според моите визии античните хора са се хранели посредством светлината и стомахът им е бил колкото пестник. Научили са се да ядат тези, които са оживели по време на ледниковия интервал и са живеели в пещерите. Липсата на светлина ги е принудила да употребяват храносмилателната система. Макар че то няма храносмилане. Има химична реакция. С годините дотам са усъвършенствали тази химична реакция, че са съумели всекидневно да се разболяват от всевъзможни заболявания – ракови, панкреатитни и т. н. На процедура през днешния ден 50% от хората са заболели, което е извънредно доста.

Няма ли да закърнеят органите от твоята храносмилателната система, откакто не ги ползваш?

Ами да закърнеят. Това не ме бърка. Ако здравната просвета пожелае, съм подготвен да направя опит със себе си и да се освободя от моите вътрешности. Не ми трябват. Минал съм на по-високо енергийно равнище и никога няма да се върна назад.

Добре де, не ти ли липсват витамини, минерали?

В светлината я има цялата Менделеева таблица. Всичко, което ми е належащо, си набирам от нея. А и нали ти е ясно, че с цел да си набавиш нужните витамини, примерно от спанака, би трябвало да изядеш големи количества.

Как се чувстваш физически?

Човек би трябвало да отстоява вижданията си, по тази причина не демонстрирам непотребна невзискателност. Скромен е единствено просякът, с цел да го съжалят и да му дадат лепта. Имам най-сериозни и основателни аргументи да се считам за един от най-здравите хора на планетата.

Има ли по-високо енергийно равнище от това, на което смяташ, че си сега?

Има. Джасмухин, австралийка, най-компетентната жена на земята, която беше у нас, се храни с прана, т.е. приема светлинната сила във тип на плазма посредством чакрите, откъдето тя непосредствено отива до всяка клетка. Това е най-висшата форма на облекчаване на човешките кафези с сила. Когато започнах слънчевата процедура и отхвърлих яденето, усилих пиенето на вода до 5 л дневно. Джасмухин не използва и вода, тъй като в праната има всичко. Следващият стадий за мен е да мина на това енергийно равнище.

Ти ли си единственият слънчев човек в България?

Всъщност не. Проблемът е, че не се познаваме. Хората у нас, които практикуват слънчевата система, се опасяват да се покажат и да се обединят, с цел да не ги набедят, че са луди, мошеници или фракция. Една диетоложка към този момент ме назова в ефирен ефир в мое неявяване еретик.

Инфо: Ева

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР