Възможно ли е да победим безпокойството, да станем по-уверени, по-успешни

...
Възможно ли е да победим безпокойството, да станем по-уверени, по-успешни
Коментари Харесай

Сутрешен дневник или как 15 минути на ден ще преобразят живота ви

Възможно ли е да победим безпокойството, да станем по-уверени, по-успешни и по-щастливи единствено като отделяме по 15 минути дневно? Много психолози считат, че това е напълно действително, в случай че превърнете техниката на утринното попълване на дневник в табиет.

Как се попълня " утринен дневник "?

What are Morning Pages? How One New Habit Changed My Life
— Tracy Algar (@tracyalgar)
За да работи техниката, е значимо да следвате елементарни правила. Първо, би трябвало да пишете на ръка, всякаквите джаджи като преносими компютри, гласови бележки и сходните им не работят. Важно е ръката да е по отношение на страстта и механичното деяние.

Второ, „ утринният дневник “ би трябвало да е първото нещо, с което се заемате когато се разсъните. Така мозъкът ви към момента е нямал време да построи бариери и да сложи филтри върху мислите ви. Важно е да бъдете в леко сънливо, умерено положение. Експертите поучават просто да поставите дневника и един химикал до леглото си, с цел да можете да започнете да пишете незабавно щом отворите очи.

Morning pages: How 3 pages every morning changed my life | Zapier
— whenifindtime (@whenifind_time)
Третото предписание е, че би трябвало да напишете 3 страници, не по-малко. Това е належащо, с цел да можете да подредите мислите си. И най-после, не филтрирайте това, което пишете и не се опитвайте да създавате обвързван текст. Нека това да са фрагменти от мисли, усеща, проекти. Не е належащо да ги препрочитате или анализирате.

Предимства на утринното попълване на дневник

Тази техника е превъзходен сурогат на медитацията. Помага за избистряне на мозъка, прекъсване на непрекъснатия монолог в главата и потока от мисли. Да излеете непотребното на хартия значи да се концентрирайте върху главното, да задържите вниманието си.

Основният резултат от попълването на " утринен дневник " е усмиряване и понижаване на тревогата. Но също така, за хората, които постоянно се разсейват, тази техника ще бъде превъзходен асистент. Оставяйки мислите си на хартия, ще ви бъде доста по-лесно да се концентрирате денем, като в същото време ще можете да поддържате продуктивността си.

This column will change your life: Morning Pages
— MoonCanto (@Inxmagix)
Друг плюс от тази процедура е развиването на способността да се фокусирате върху положителното и позитивното. След известно време ще видите, че преди не сте забелязвали толкоз постоянно приятните си мисли и дребните наслади, които ви се случват и, че животът не е толкоз тъмен, колкото сте го възприемали.

Алтернатива

Ако не желаете да водите подобен безреден дневник, можете леко да коригирате техниката. Например, направете си дневник на благодарността. Това ще ви помогне да бъдете по-оптимистични, въодушевени денем и също така насочването на съзнанието ви към благодарността ви учи да виждате благоприятни условия в всекидневието си, а не проблемите.

Morning pages: How writing when waking up changed my life - Metro -
— Weight Loss Bujo (@weightlossbujo)
Друг вид е самонастройката. За да вършиме това, всеки ден би трябвало да си зададете, да се настроите какви усеща, мисли, страсти ще изпитате.

" Днес желая... "
„ Ще бъда изключително деликатна към... “
„ Знам какво може да ми попречи през днешния ден и аз… “
„ И аз също желая да мисля / бленувам / изясня за себе си през днешния ден... “

Обърнете внимание, че приказваме за мисли и страсти и тази техника ви разрешава да се отнасяте към тях по-внимателно и да анализирате света, който сте си построили и, в който живеете. И по този начин, дано намерим естетика с вътрешния глас.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР