Няма дупка в бюджета. Ако се правят разходи извън това,

...
Няма дупка в бюджета. Ако се правят разходи извън това,
Коментари Харесай

Асен Василев: Няма дупка в бюджета

Н яма дупка в бюджета. Ако се вършат разноски отвън това, което е гласувано в Народното събрание, тогава въпросът е към служебния финансов министър кои пера се понижават. Това сподели пред публицисти в Стара Загора Асен Василев от “Продължаваме смяната – Демократична България ” в отговор на въпрос дали има заплаха дупката в бюджета да се усили след подпомагането на фермери, земеделци и миньори.

(*Видеото е архивно)

" Това, което оставихме на служебния кабинет, е осъществяване на налозите тъкмо както са по проект график, разноските бяха по-ниски, знаете, че в бюджета има остатък в края на март. Тези спомагателни разноски, които се вършат, по принцип би трябвало да могат да бъдат направени или на база запас в бюджета, или на база понижение на други разноски, това са единствените два източника за правене на спомагателни разноски ", обясни Василев.

По думите му единствените пера, които могат да се понижат, са пера в финансовата стратегия.

" Доколкото виждам, сега се приготвя решение за подкрепяне с спомагателни средства, които не са в границите на Министерството на земеделието и би трябвало да се види от кое място те ще бъдат взети ", разяснява още той.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР