Възможно е някои хора да са генетично резистентни към COVID-19,

...
Възможно е някои хора да са генетично резистентни към COVID-19,
Коментари Харесай

Някои хора са предпазени от COVID-19, дори да се заразят няма да разберат

 Възможно е някои хора да са генетично резистентни към COVID-19, настояват учени. Това значи, че те в никакъв случай няма да се заразят с коронавируса, а в случай че се разболеят, ще прекарват, без да схванат.

Съвременната генетика е открила, че генетичните прилики сред двама души са 99,9%, само че този 0,1% е най-важният. Именно той прави едни хора податливи на дадени заболявания, дава отговор за другите ни външни черти и доста други.

Учените показват, че колкото повече знаем за този специфичен 0,1%, толкоз повече оказваме помощ на медицината и на фармацевтиката в създаването на профилирани медикаменти за редица заболявания.

" Появата на ковид още веднъж ни сподели в световен мащаб какъв брой разнообразно може да протича заболяването при хората. При едни инфекцията минава асимптоматично, а при други – с тежки последствия и даже гибел “, споделя имунологът Евангелос Андреакос от Атинската академия.

В тази посока към този момент има няколко изследвания. Едно от тях откри още при започване на пандемията, че има причинност сред протичането на ковид и кръвната група на обособените пациенти.

Екип от учени предлага да се сътвори система, която да разпознава, събира и проучва генетично хора, които са естествено резистентни към ковид.

Целта на сходно изследване е да се разбере какви тъкмо са тези специфични гени, които им обезпечават отбрана, тъй като това може да помогне в създаването на медикаменти за COVID-19.

До момента в бъдещото изследване са се присъединили повече от 400 души.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР