Възможно е да се стигне до хипотезата за опит за

...
Възможно е да се стигне до хипотезата за опит за
Коментари Харесай

Прокурор Димитрова за обезобразеното момиче: Възможно е да се стигне до хипотезата за опит за убийство

Възможно е да се стигне до хипотезата за опит за ликвидиране при случая с обезобразеното момиче, само че на този стадий е прекомерно рано да се приказва за това. Това изясни районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова в ефира на Българска национална телевизия. 

По думите ѝ за изясняване на случая са разпитани хора от по-широкия другарски кръг на момичето. То е споделило на някогашния си другар за отправяно принуждение и закани от страна на обвинения Георги Николаев.

Тези показания са послужили на проверяващите да призоват и самата потърпевша на разпит, в който тя също е удостоверила за заканите. Първият разпит на момичето е извършен още до момента в който е на лекуване в болничното заведение.

" Тя е била в посттравматично положение. Затова след това успяхме да правим по-информативен разпит и тя да стартира да връща в известна степен мемоари отпреди насилието ", уточни Димитрова. 

Разследването разполага със заканите, изпратени по чат и се прави техническа експертиза, с цел да се потвърди подателят. Назначена е петорна съдебно-медицинска експертиза с специалисти в региона на неврохирургията и пластичната хирургия.

" Сложно е да се квалифицира такова действие, при което насилието е предизвикало голям брой травматични увреждания. Част от тях са изрично леки, само че част от тях се надяваме експертизата да обясни касае ли е за голям брой седни телесни повреди и като цяло каква е телесната щета. С оглед резултата от експертизата и спомагателните разпити на потърпевшата, вероятно ще потвърдим дали действието е осъществено по необикновен непосилен метод и с особена свирепост ", сподели още районният прокурор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР