Възможно е да има ГЕРБ без БорисовМантрата, че ако България

...
Възможно е да има ГЕРБ без БорисовМантрата, че ако България
Коментари Харесай

Джема Грозданова: Откакто Цветанов не е в ГЕРБ евроатлантизмът е фалшив

Възможно е да има ГЕРБ без Борисов

Мантрата, че в случай че България даде оръжие на Украйна ще влезе във война, е симптом на тежка непросветеност. Това е съветската опорна точка, която е много неприятна на нас като сложени в интернационалната среда.  Това сподели Джема Грозданова интернационален секретар на Републиканци за България, три мандата зам.-председател на ПАСЕ в „ Денят с Веселин Дремджиев “ по TV1 и ТV+.

„ Не ме изненадва нищо, знаем, че заран е едно, на обед друго. Това е политически фасон и гений да можеш да го правиш и да стоиш в политическата среда в България. Така Джема Грозданова разказа държанието на Бойко Борисов по отношение на изявлението му за Кирил Ананиев по време на конференция през днешния ден.

„ Не мога да оправдая такива думи към който и да е било, към мен  не е имало такива “, съобщи тя и добави, че нейният имунитет е бил, че постоянно е пряма и е говорила това което мисли, освен в партията, само че и с всички събеседници на интернационално равнище.

На въпрос невероятно ли е да има ГЕРБ без Борисов, Грозданова съобщи, че всичко е допустимо и във времето през идващите месеци ще се покаже.

„ Няма по какъв начин да взе участие тази партия в някакъв управнически формат, в който да е с наличието му. Но не знам по какъв метод ще се развият процесите в партията, тъй като доста хора, които сега водят редиците и играят ролята на ментори не са от ГЕРБ. Те пристигнаха през последните години и нямат историята, която е нужна, с цел да имат тежестта на водачи “, сподели Грозданова.

Според Джема Грозданова няма по какъв начин да се излезе от обстановката с клишето „ евроатлантизъм “ от страна на ГЕРБ, с цел да се замита корупцията. „ Трябва да се понесе персонална отговорност. Не би трябвало да се поставят под общ знаменател всички. За да може партията да влезе в чиста връзка с другите партии би трябвало да се каже истината какво е било и за какво се е стигнало дотук “.

„ ГЕРБ нямат различен избор, тъй като резултатите им ще продължат да понижават и ще изчезнат. Ако желаят да се запазят би трябвало да вървят по линията на истината и да кажат какво се е случвало и за какво, което в действителност е доста мъчно “, изрази мнение интернационалният секретар на Републиканци за България.

Тя показа, че е усещала съветското въздействие у нас откогато е заела позицията ръководител на комисията по външна политика от 2015 година, тъй като нейната съществена задача в първия ѝ  мандат (2015-2017) е била, когато Росен Плевнелиев беше президент, а Борисов министър председател да изяснява, за какво двамата имат разнообразни позиции на всички интернационалните фактори в България, а точно на всичките си срещи с посланици на други страни.

Джема Грозданова съобщи, че един от проблемите, които Цветанов е имал в ГЕРБ е, че е държал същинската евроатлантическа линия в партията.

„ Откакто Цветанов не е в ГЕРБ евроатлантизмът е подправен “, безапелационна е Грозданова и се аргументира, че: „ Това се потвърждава и с обстоятелството, че ГЕРБ не отидоха в Страсбург да гласоподават в позицията на ПАСЕ, която афишира съветския режим за терористичен и осъжда референдумите, които прави Путин, само че предложиха да поканят президентът на Украйна да държи тирада на откриването на 48-то Народно събрание. Това са несъгласия, които няма по какъв начин да бъдат пропуснати от хора, които се интересуват “.

Джема Грозданова изрази персонална позиция, че в случай че зависи от нея би споделила „ Да “ за изгонването на Митрофанова от България.

„ И европейските сили, и американските би трябвало да държат най-малко един отворен канал за връзка към Путин и точно това е Франция, това излиза наяве от премисления отговор на Макрон. Евроатлантическата линия знае, за какво Макрон е споделил тъкмо това “.

Грозданова уточни, че европейските политически водачи трансферираха отговорността върху служителите в Брюксел по отношение на корупцията и това, което е правил Борисов.

В България връзката на политиците е на прекомерно личностно равнище и това би трябвало да се промени, безапелационна е Джема Грозданова. „ Необходимо е време, с цел да се мине през едно филтриране “.

„ Процедурните правила, които на следващия ден ще одобряват в пленарна зала, тъкмо по какъв начин ще се избере ръководител ще имат значение, по тази причина по какъв метод ще се гласоподава. Дали с един глас разлика, дали със 121 депутати или с нормално болшинство – това не се знае по какъв начин ще стане на следващия ден “.

Тя сподели, че не е оптимист нито за законите, които са свързани с Плана за възобновяване и резистентност, нито с бюджета. „ За мен е нонсенс да се гласоподава бюджет на длъжностен кабинет. От там ще следват доста актуализации “.

Джема Грозданова предвижда, че скоро още веднъж ще има предварителни избори и няма да има държавно управление в този момент.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР