Възможни са затруднения при купуването на на е-винетки в понеделник

...
Възможни са затруднения при купуването на на е-винетки в понеделник
Коментари Харесай

Възможни са затруднения при купуването на на е-винетки в понеделник и вторник

Възможни са усложнения при пазаруването на на е-винетки в понеделник и вторник, предизвестиха от От Агенция „ Пътна инфраструктура “.

На 16 октомври и на 17 октомври, от 23:00 ч. до 24:00 ч. ще бъдат осъществявани действия по актуализация на електронната система за събиране на пътни такси.

Възможни са усложнения при пазаруването на е-винетки и маршрутни карти

Актуализацията няма да повлияе на автоматизираното отчитане посредством бордови устройства и GPS тракери на изминатото разстояние от тежкотоварни коли над 3,5 тона.

Националното тол ръководство предлага на водачите, на които им следва пътешестване, да купят авансово нужната им е-винетка или маршрутна карта.

Научно-техническо управление се извинява на водачите за породеното стеснение

Както Safenews, през миналата 2022 година ТОЛ системата е записала над 895 хиляди нарушавания на водачи, които са се движили без винетка. Това сочат данните на АПИ, които са предоставени на Европейския център за Транспортна политика.

Притеснителен е скокът на нарушаванията, когато се съпоставят месеците с миналата година, който е сред 20 и 30 хиляди.

“Ако депутатите одобрят това предложение, сумата на събраните санкции ще бъде друга ”, съобщи пред Safenews, Диана Русинова, специалист по пътна сигурност от Европейския център за транспортни политики.

Увеличението през летните месеци се дължи на обичайно пътуващите през България, в останалата част на годината е необяснимо за какво има подобен растеж на нарушаванията. Но е реалност, че системата работи, добави Русинова.

Още вести четете в категория България.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР