Възложила съм да се възползваме от възможност в новия Закон

...
Възложила съм да се възползваме от възможност в новия Закон
Коментари Харесай

Изпълнителите на некачествени ремонти – без достъп до големи инфраструктурни проекти

Възложила съм да се възползваме от опция в новия Закон за публичните поръчки - да не се позволяват до присъединяване в търгове за огромните инфраструктурни планове компании, чиито контракт е бил прекратяван поради некачествена работа. Това разгласи пред публицисти кметът на София Йорданка Фандъкова.

В началото на месеца тя скапе 3 контракта с две компании – с " Пътища и уреди " за реконструкцията на бул. " Шипченски проход " и за поддръжка на една от зоните за настоящ ремонт, и с " Пътностроителна техника " с контракт също за настоящи поправки.

„ Възползваме се от всяка опция, постановяваме най-строгите наказания и залагаме най-строгите условия в договорите “, уточни кметът, представена от „ Фокус”. „ Контролът върху качеството на ремонтните действия е извънредно сериозен”, акцентира тя.

По думите й единствено през последните 2-3 години са наложени наказания за над 2 млн. лева, като изрично не се заплаща за неприятно и некачествено свършена активност.

Фандъкова разгласи, че до 20 ноември ще бъде пуснато придвижването по бул. „ Тодор Каблешков” от бул. „ Братя Бъкстон” до „ Кауфланд”. Цялостната реорганизация на кръстовището в региона на Овча купел ще остане за лятото. Отново до 20 ноември ще е подготвен и последният сектор на различен провокирал големи тапи бул. – „ Дондуков”.

До края на идната седмица ще е подготвен секторът от „ Монтевидео” до Нов български университет, а до декември ремонтът ще завърши.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР