Вазектомията е доста болезнена процедура, която включва операция за лигиране

...
Вазектомията е доста болезнена процедура, която включва операция за лигиране
Коментари Харесай

Инжекция ще замени вазектомията при мъжете, а вода и сода могат да обърнат всичко

Вазектомията е много мъчителна процедура, която включва интервенция за лигиране на семепровода. Учените обаче са създали ново лекарство, което ще разреши на мъжете да се отърват от вазектомията и това да бъде по-малко мъчително, пише Daily Mail .

Учени от Университета на Индийския софтуерен институт са създали специфичен гел, който извършва същите контрацептивни функционалности като интервенцията, само че без интервенция. Предполага се, че лекарството, наречено Risug, може да бъде пуснато в продажба през идващите 12 месеца - минало е последните клинични тествания.

Според съавтора на проучването доктор Аманда Уилсън, Risug е гел, който се ползва посредством инжектиране. Това лекарство работи непосредствено върху опашките на обособените сперматозоиди, като им пречи да оплодят яйцеклетка.

Предполага се, че контрацептивът ще продължи към 10 години, след което ще би трябвало да извършите нова инжекция. Освен това, в случай че мъжът промени решението си, друга инжекция ще обърне резултатите на Risug посредством инжектиране на вода и сода за самун.

Имайте поради, че новата инжекция е предопределена за мъже на възраст от 30 до 50 години. В момента Risug е мъжкият контрацептив, който е най-близо до това да бъде на пазара. Подобно лекарство се създава и в Съединени американски щати, само че към момента е в развой на клинични изпитвания.

Между другото, главното преимущество на това лекарство е фактът, че не се основава на хормони. По-ранните опити за създаване на мъжки контрацептиви въз основата на хормони демонстрираха прекалено много странични резултати, от акне до промени в настроението.

Според доктор Уилсън обаче в последно време в света се следи наклонност за понижаване на броя на стерилизациите измежду мъжете и дамите. Ученият счита, че в бъдеще това може да повлияе на търсенето на ново лекарство.

Така да вземем за пример в интервала 2020-21 година в лечебните заведения на Националната здравна работа на Англия са осъществени към 4,5 хиляди вазектомии, а в интервала 2010-11 година общият брой на интервенциите възлиза на повече от 19,5 хиляди. Лекарите означават, че през последните 10 години броят на осъществените интервенции е намалял с повече от 75%.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР