Въздушно-морски учения с участието на части от въоръжените сили на

...
Въздушно-морски учения с участието на части от въоръжените сили на
Коментари Харесай

Край Кипър се проведоха военни учения

Въздушно-морски учения с присъединяване на части от въоръжените сили на четирите страни се организираха в петък в морската зона южно от град Ларнака . Това оповестиха от Генералния щаб на Националната армия на Кипър.

" В рамките на Инициативата на квартета - Кипър, Гърция, Франция и Италия организираха дребномащабно авиационно обучение PASSEX с присъединяване на кораби и самолети на четири страни ", се споделя в изказването, представено от кипърските медии.

В маневрите участваха френската фрегата Auvergne, гръцката фрегата Kunduriotis, италианският унищожител Andrea Doria и кипърският патрулен транспортен съд Alasia. Сред самолетите, участващи в ученията, бяха по-специално многоцелевите хеликоптери AW-139, употребявани от издирвателно-спасителното звено на кипърската национална армия. Последният взаимодейства с фрегата " Оверн ", като практикува техниката на кацане на хеликоптерната площадка на фрегатата, а също по този начин извършва и други задания.

" Провеждането на това обучение, както и на редица други маневри на самодейността на квартета, като EVNOMIA-2021, показва груповия ангажимент на четирите страни да поддържат авиационно наличие в Източното Средиземноморие, с цел да подсигуряват спазването на Конвенцията на Организация на обединените нации за морето, поддържане на сигурност и непоклатимост, както и отбрана на свободата на мореплаване ", обясниха от Генералния щаб.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР