Въздухът, който хората дишат у дома и на работното място,

...
Въздухът, който хората дишат у дома и на работното място,
Коментари Харесай

Изследване: Замърсяване във въздуха може да причини рак

Въздухът, който хората дишат вкъщи и на работното място, може да бъде нечист с нездравословни химикали, които предизвикват рак. Това оповестява РИА Новости, цитирайки списание  на база данни на група откриватели от университета в Роуд Айлънд в Съединени американски щати.

В изследването учените проучват въздуха в няколко стаи в детска градина, един апартамент, склад на магазин за облекла, два магазина за килими, две лаборатории, пет офиса, една класна стая, едно складово помещение и асансьор.
 Експерт: Съществува риск от развиване на рак след COVID-19 Експерт: Съществува риск от развиване на рак след COVID-19
Според Александър Мясников – доктор и ефирен водещ, има случаи, при които пост-ковид синдромът може да докара до онкологични...

Вредни химикали - PFAS - са открити в съвсем всички изследвани места. Най-високите концентрации са регистрирани в магазините за килими.

PFAS (пер- и полифлуороалкилови съединения) са органични съединения, в които водородът е сменен с флуор. Връзката на въглерода с флуор е доста мощна, което ги прави на практика неразрушими.

PFAS се употребява в разнообразни промишлености по света от средата на предишния век. Съединенията са известни в опаковъчните материали, водоустойчивите материи за облекло, конец за зъби, червило, сенки за очи, почистващи препарати за килими. Те предизвикват необятен набор от съществени здравословни проблеми, от рак до неплодородие и проблеми с имунната система. Всички тези субстанции или са извънредно устойчиви в околната среда, или се разлагат на устойчиви токсични съединения.

Още от АМЕРИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР