Въвеждането на различни противоепидемични мерки помага да опазим физическото здраве

...
Въвеждането на различни противоепидемични мерки помага да опазим физическото здраве
Коментари Харесай

Как да опазим психическото здраве на децата си в пандемията?

Въвеждането на разнообразни противоепидемични ограничения оказва помощ да опазим физическото здраве на децата, само че не по-малко значимо е по какъв начин родителите споделят с тях за всичко това, което се случва и по какъв начин могат да опазят и психическото им здраве.

„ Много се надявах и бях съвсем убеден, че когато стартира образователната година няма да си приказваме за тези неща и да има дълги правилници и решения, изключително когато се появиха имунизациите. Мислех, че ще решим всичко това, само че за жалост ние възрастните се оказахме не задоволително отговорни„ споделя психологът Иван Игов.

Според него е доста значимо по какъв начин родителите споделят със своите деца и описа, че съществуват филмчета, с които те могат да им обяснят по какъв начин въздействат вирусите и по какъв начин да се предпазят от тях.

Той добави, че когато при възрастните стартират безсмислени разногласия, децата, които доста по-лесно се разсейват и натрупват напрежение, “махнаха с ръка и ни споделиха да си гледаме работата”. Освен това при огромните възпитаници може да се срещнат и компликации при спазването на ограниченията.

„ Децата също претърпяват всичко това. През миналата година имаше такива, които преди да се приберат у дома - си правеха антигенни проби, с цел да предпазят родителите си. Около стотина учители изгубиха борбата с вируса, представете си по какъв начин това въздейства върху децата, изключително върху по-малките “ разяснява Игов.

Според него учебните психолози са готови да се оправят със обстановката, само че родителите също би трябвало да вземат участие в този развой и да се обръщат към психолозите за помощ, изключително в случай че се наложи те да бъдат още веднъж затворени с децата си у дома дружно.

По въпроса с дефицита тук-там в учебните заведения психологът разяснява, че през последните 30 години не са строени учебни заведения, с изключение на едно в един квартал.

„ Над 300 първокласници тази година нямаше къде да ги запишат, цели квартали в София нямат учебни заведения. Същото нещо ще се случва и за напред. Защо никой не обръща внимание на образованието и не сподели ние ще построим нови учебни заведения, ще създадем нова система, ще премахнем това двусменно образование, което съществува краткотрайно от 50 години насам. “ добави още той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР