Въвеждането на нови технологии е подобрило повече от 50 000

...
Въвеждането на нови технологии е подобрило повече от 50 000
Коментари Харесай

Amazon: мит е, че роботите отнемат работни места от хората


Въвеждането на нови технологии е подобрило повече от 50 000 работни места в центровете на Anazon в Европа (снимка: Amazon)

Роботите не изместват хората от работните им места, в противен случай – усъвършенстваната роботика, изкуственият разсъдък и други технологии усъвършенстват функциите на хората, твърди Стефано Ла Ровере, шеф по световна роботика, мехатроника и стабилно пакетиране в Amazon.

„ Мит ” е, че роботите и другите технологии лишават работни места от хората, сподели мениджърът, представен от CNBC. Според него, новите технологии водят до основаване на напълно нови категории работни места.

Въвеждането на нови технологии в Amazon е подобрило повече от 50 000 работни места в центровете за осъществяване на компанията в Европа, твърди Стефано Ла Ровере. Тези центрове дават отговор за пакетирането на поръчките и готовността им за доставка до клиентите.
още по темата
Гигантът в електронната е конфигурирал над 1000 нови технологии в своята европейска мрежа от центрове през последните пет години, а общата инвестиция възлиза е повече от 700 милиона евро.

„ Роботите и технологиите оказват помощ на нашите чиновници, като понижават дистанцията за вървене сред дилемите, отстраняват повтарящите се придвижвания или им оказват помощ да подвигат огромни тежести ”, разяснява Ла Ровер.

„ На собствен ред нашите чиновници могат да усвоят нови умения, могат да научат нови пълномощия, могат да придобият нови качества, които им разрешават да напредват към кариерните си цели ”, прибавя той.

По неговите думи, „ през последните години повече от 700 нови категории работни места са основани посредством потребление на технологиите ”.

Ла Ровер дава за образец личния си екип, подразделението за роботика и изкуствен интелект на Amazon, което се концентрира върху въвеждането на автоматизация в обширната мрежа от центрове за осъществяване на Amazon.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР