EPYC процесорите са все по-търсени за корпоративни приложения и облачни

...
EPYC процесорите са все по-търсени за корпоративни приложения и облачни
Коментари Харесай

AMD печели дял на пазара за x86 процесори


EPYC процесорите са все по-търсени за корпоративни приложения и облачни съоръжения
(снимка: AMD)

AMD печели спомагателен дял на пазара за x86 процесори, с помощта на повишеното търсене на сървърни EPYC чипове от 4-то потомство, както и на процесори Ryzen 8000, сочи нов отчет на Mercury Research. 

Приходите на AMD от сървърни процесори са се нараснали с 5,2% на годишна база и 1,2% на тримесечие до рекордния дял от 33%. Продажбите в този сегмент бележат сериозен растеж, подбуден от корпоративни приложения и увеличени съоръжения на облачни решения.

В потребителския сегмент (процесори за РС), приходите на AMD са се нараснали с 3,8% на годишна база и 1% на тримесечие, което отрежда 16,3% дял на компанията. Ръстът се дължи на удвояването на продажбите на мобилни процесори Ryzen по отношение на миналата година, защото търсенето на портативни компютри с Ryzen 8040 се усилва бързо.  

AMD печели пазарен дял както по продадени бройки, по този начин и по доходи, в годишен и тримесечен проект, означават анализаторите. При сървърните артикули нарастването е 5,6% за година и 0,5% за тримесечие.  При потребителските артикули нарастването е 3,6% за година и 0,4% за тримесечие. 

*Делът по доходи е изчислен от AMD по данните на Mercury Research

И настолните, и мобилните артикули бележат нарастване в годишен проект, само че продажбите на мобилни чипове/бройки са намалели в тримесечен проект заради спада на продажбите в ниския клас районен съд, сочи отчетът на Mercury.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР