Компанията Neuralink на Илон Мъск е готова да постави своя

...
Компанията Neuralink на Илон Мъск е готова да постави своя
Коментари Харесай

Neuralink търси втори пациент за мозъчен имплант

Компанията Neuralink на Илон Мъск е подготвена да сложи своя чип в главата на втори пациент.

Мъск показа в Х, че стартъпът за мозъчни импланти в този момент търси втория човек, който да получи импланта Telepathy, откакто устройството беше сполучливо вградено на първия пациент по-рано тази година.

" Neuralink приема кандидатури за втория участник. Това е нашият кибернетичен мозъчен имплант, който ви разрешава да управлявате телефона и компютъра си единствено с мисъл ", написа той.

" Няма по-добър от самия Ноланд Арбо, който да ви опише за това ", добави той.

Компанията Neuralink, която предходната година получи позволение да стартира проби върху хора, показа първия адресат на своя мозъчен имплант през март.

30-годишният Ноланд Арбо, който е неподвижен от врата надолу след случай при гмуркане, разказва невронния интерфейс като " изменящ живота ", позволявайки му да сърфира в интернет, да разгласява в обществените мрежи и да играе видеоигри, употребявайки единствено мисълта си.

Първият опит на Neuralink върху хора обаче не мина изцяло безпрепятствено. Миналата седмица компанията заяви, че някои от дребните влакна, които устройството употребява за връзка с мозъка, всяка от които е по-тънка от човешки косъм, са се разместили няколко седмици след интервенцията.

Тази нередовност е понижила успеваемостта на импланта и компанията е обмисляла да го отстрани изцяло.

Арбо споделя пред Bloomberg, че " се е разплакал ", когато почнал да вижда закъснение сред мислите си и компютърния курсор.

В обява в блога си Neuralink заяви, че е направила промени в импланта на Арбо, които са му разрешили още веднъж да работи дейно.

Стартъпът може би няма да има проблеми с привличането на претенденти за последното си изпитване върху хора. Съобщава се, че хиляди хора са показали интерес към премахването на част от черепа им и слагането на мозъчен чип, когато Neuralink стартира да набира личен състав през септември предходната година.

Компанията възнамерява да оперира 11 души тази година и се стреми към над 22 000 консуматори до 2030 година, оповестява Bloomberg.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР