Въвеждането на електронни рецепти за антибиотици и лекарства за диабет

...
Въвеждането на електронни рецепти за антибиотици и лекарства за диабет
Коментари Харесай

Електронните рецепти за антибиотици и лекарства за диабет се отлагат


Въвеждането на електронни предписания за антибиотици и медикаменти за диабет се отсрочва за неопределен срок. Това излиза наяве от известие на Министерството на здравеопазването единствено ден преди мярката да трябваше да влезе в действие.

От 1 октомври предписването на антибиотици и медикаменти за диабет на хартия трябваше да спре, само че това няма да се случи в този момент. Една от причинтие евентуално са терзанията на доста патиенци, че може да останат без нужните медикаменти поради проблеми с новата система.

От Министерството на здравеопазването показват, че следва специалисти да отразят всички мнения и оферти, постъпили в хода на публичното разискване по тематиката.

Фармацевтите са на мнение, че смяната би трябвало да бъде осъществена, защото тя ще помогне за безконтролната приложимост на медикаменти.

Въвеждането на електронната рецептата би трябвало да бъде съобразено и с условието и рекомендациите на Министерството на електронното ръководство за генериране на два национални референтни номера. Първият от тях при изписването на рецептата, а вторият при отпущането на лекарствения артикул, които ще подсигуряват по-строгия надзор.

Към момента не е явен съответният период, в който мярката ще влезе в действие.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР