Въвеждането на електронната рецепта е част от пъзела, който трябва

...
Въвеждането на електронната рецепта е част от пъзела, който трябва
Коментари Харесай

Здравеопазването трябва да прекрачи прага на съвременния дигитален свят

Въвеждането на електронната рецепта е част от пъзела, който би трябвало да бъде спретнат, с цел да има функциониращо електронно опазване на здравето. 

Опасност при въвеждането на напълно електронна рецепта  съществува, тъй като досега не е провеждано авансово тестване с присъединяване на пациенти, с цел да се види  дали  определен тип програмен продукт  е подобаващ за приложимост.

“Може да се допуска, че огромна част от пациентите не са се сблъсквали с така наречен електронна рецепта . Дали ще се появят някакви напрежения, следва да забележим през идващите дни.

Трябва да е ясно, че електронизацията извънредно доста закъсня в опазването на здравето. И даже с цената на някакви краткотрайни усложнения, би трябвало с общи старания да се оправим с този проблем и опазването на здравето ни да прекрачи прага на актуалния цифров свят, тъй като сме изостанали в доста връзки “, споделя  в предаването “Нашият ден “ на БНР доктор Станимир Хасърджиев , общоприет шеф на Националната пациентска организация.

Какви са терзанията?

“Не е ясно какво се случва с пациентите, които към този момент имат издадена рецепта на хартия, дали тя ще важи. До момента липсва осведомителна акция, която да коментира процеса на издаване на електронни предписания. Това би трябвало да бъде изцяло понятен развой  за българските жители, тъй като те са потребителите на тази система “,  добавя доктор Хасърджиев.  

Интервюто с доктор Станимир Хасърджиев можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР