Въвеждането на актуализацията Shapella в основната мрежа на Етериум (ETH)

...
Въвеждането на актуализацията Shapella в основната мрежа на Етериум (ETH)
Коментари Харесай

Етериум: Какво предпочитат инвеститорите – стейкинг или трейдинг?

Въвеждането на актуализацията " Shapella " в главната мрежа на Етериум (ETH) през април провокира забележителен растеж в интереса на потребителите към стейкинга.

Първоначално считано за рисково заради несигурността на изтеглянето на активите, стейкинг функционалността набра скорост, когато изтеглянето на ETH стана допустимо.  

В резултат на ъпгрейда Shapella предлагането на ETH, които са стейкнати, означи удивително нарастване от 26%. Тези позитивни настройки се удостоверяват и от данните на Nansen, компания за блокчейн разбори, която заяви в Twitter, че през юни предлагането на стейкнатите ETH токени е надхвърлило ликвидното предложение на ETH на тържищата, като упованията са тази наклонност да се резервира в обозримо бъдеще.

През последните три месеца се следи внезапно повишаване на броя на стейкнатите ETH, като депозитите непрекъснато надвишават тегленията. Към момента на писане на публикацията почти 20% от общото предложение на ETH в обращение е заключено, съгласно осведомителното табло на Nansen.

Обратно, от ноември 2022 година насам се следи 31% спад на ETH балансите на тържищата. Графиката по-долу илюстрира, че този спад се е ускорил след въвеждането на Shapella. Понастоящем към 22.8 милиона ETH са налични за търговия на тържищата, което съставлява 19% от всички циркулиращи токени.

Тази наклонност подсказва, че от ден на ден физически лица избират да извадят ETH от пазара и да го употребяват като инвестиция, с цел да получат рентабилност. Въпреки че премиите за стейкинг последователно понижават през последните две години, търсенето на тази функционалност продължава да нараства.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР