Във вторник в Тибетския автономен район бе даден стартът на

...
Във вторник в Тибетския автономен район бе даден стартът на
Коментари Харесай

В Тибет започна строителството на най-високата в света електромрежа

Във вторник в Тибетския самостоятелен регион бе даден стартът на най-високия в света план за транспорт и трансформиране на сила. С обща дължина от 1 689 км, той потегля от гр. Шигадзе и стига до префектура Нгари, простирайки се през замръзнали и необитавани земи, предава Радио " Китай ".

За реализирането на плана са нужни общо 7,4 милиарда юана (около 1,05 милиарда щатски долара) вложения. Плановете са той да бъде приключен през 2021 година и да облагодетелства близо 380 000 души.

С кули, които би трябвало да бъдат издигнати на междинна височина от 4000 м, планът се дефинира като извънредно сложен „ небесен път на електрическа енергия " заради тежките условия за строителството, рисковите пътища, неприятната логистична поддръжка и строгите условия за запазване на околната среда. Той ще свързва 10 тибетски окръга и ще усъвършенства електрозахранването в префектура Нгари.

От 2007 година китайската корпорация, която се грижи за електроснабдяването в страната „ State Grid Corporation of China ", инжектира 14,5 милиарда юана в построяването на електрическата мрежа в Тибет, което усъвършенства доста зареждането в региона. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР