Във вторник Манчестър Юнайтед ще излъчва в интернет анализа на

...
Във вторник Манчестър Юнайтед ще излъчва в интернет анализа на
Коментари Харесай

Всички се съмняват в готовността на Солскяер за Юнайтед… без Уудуърд

Във вторник Манчестър Юнайтед ще излъчва в интернет разбора на приключилата финансова година. Онези, които ще слушат конферентното позвъняване за вложители и анализатори, ще опитат да усетят дали изпълнителният вицепрезидент на клуба Ед Уудуърд ще даде някакъв знак за отдръпването на поддръжката си към мениджъра на тима Оле Гунар Солскяер.

Те евентуално ще останат разочаровани. След деморализиращата загуба от Уест Хам в неделя Уудуърд даде ясно да се разбере, че харесва Солскяер и му има вяра, като е подготвен да понесе болката и от още един сложен сезон. Причина за това е, че вижда по какъв начин „ планът “ в последна сметка ще даде плод в сезона по-късно и в сезона по-късно.

Аргументът е, че този сезон не е значимият и че има подготвеност да се преглътне горчив хап в името на оздравяването на тима в дълготраен проект.

Дали почитателите на Юнайтед ще го одобряват и дали, с цел да бъдем почтени, самият Уудуърд ще сдържи нервите си, в случай че клубът изкара нов тежък сезон и още веднъж не успее да се класира за Шампионската лига, занапред следва да се види. Предстои да се види и дали Солскяер е точният човек за работата и има визията за реализирането на по този начин явно нужния ремонт на състава, до момента в който по едно и също време се резервира конкурентоспособност на терена.

Би било от помощ обаче, в случай че клубът показваше малко повече на своите последователи какво има поради под този „ план “. Особено когато ги приканва към самообладание.



Вече са минали като че ли епохи от онази мокра вечер в Париж, когато една екзалтирана група почитатели на „ алените дяволи “ скандира дълго след изключителната победа и премахване на Пари Сен Жермен, че „ Юнайтед отново е тук “, а Гари Невил пощръкля и разгласи, че Солскяер „ може да сложи своя скулптура на всички места където си изиска отвън стадиона “.

За да сме почтени, всички от пресата бяхме пощръклели онази вечер след постигнатия с куп хлапаци успех при гледката на напускащ в сълзи терена Килиан Мбапе и по този начин разгневен Неймар, че след това му бе наложено наказване от УЕФА за темпераментните му рецензии към съдиите.

От онази мартенска вечер, когато стана ясно, че Солскяер неизбежно ще бъде одобрен като непрекъснат управител на тима, до през днешния ден ни разделят цели светове. Статуя за Солскяер ли? Ако я има, ще да е просто миниатюра.

Бедственото неделно проваляне против Уест Хам значи, че неговият връх във всички надпревари след Париж е 10 загуби, 4 равенства и единствено 5 победи в общо 19 мача. Извън дома ситуацията е напряко плачевно. Всъщност Юнайтед не е печелил като посетител от мача с ПСЖ – 6 провали и тъждество (срещу към този момент изпадналия от Премиър Лийг Хъдърсфийлд) предишния сезон и 2 равенства и 1 загуба през този. В лигата има 16 от 45 вероятни точки в 15 дуела, което е просто потресаващо за клуб с сходни мащаби и упоритости.



Точно този вид форма изкарва уволнението на треньорите. Атмосферата е към този момент на ръба до нажежаване до алено и ще ескалира при загуба от Арсенал – другия сходно отровен клуб – вкъщи идния понеделник. „ Скай Спортс “ не заложи на Жозе Моуриньо и Рой Кийн като студийни анализатори в неделя с вярата те да възхваляват Солскяер и представянето на „ алените дяволи “ против Уест Хам. Просто от малкия екран знаеха, че най-хубавите заглавия избуяват след проваляне.

Дали норвежецът е подобаващ за поста си, би трябвало да бъде поставяно под подозрение. Има куп въпросителни към неговия метод на трениране, мощ на менажиране и умеене за взимане на решения. Явно да вземем за пример е било негов избор да не бъде платен нов нападател след стартирането на Ромелу Лукаку и Алексис Санчес в Интер – другояче верен ход, който обаче остави състава безумно окастрен в офанзива. Контузията в слабините на Маркъс Рашфорд в добавка към отсъствието на Антони Марсиал единствено акцентира още повече това неприятно решение. Малцина биха се съгласили с изказванията на значими фигури от „ Олд Трафърд “, че там имат голям брой играчи с Х-фактор.

В клуба правят оценка като доста добър своя летен трансферен прозорец и в действителност имаше забележим проект в скъпата акция по пазаруването на Хари Магуайър, Аарън Уан-Бисака и Даниел Джеймс, при все това бе нужна по-радикална чистка на състава. Аргументът на управата ще да е, че би било прекомерно внезапна смяна, в случай че бе осъществена на веднъж.



Онова, което не предстои на подозрение, е потребността от надълбоко пречистване в Юнайтед. Тезата на Уудуърд е, че то към този момент се е осъществило отвън терена и че той твърдо има вяра, че е поставил завършек на изживелите времето си практики. Остава обаче забавният въпрос за какво, откакто самичък разгласи желание да го стори, още не е назначил механически шеф.

Междувременно битува теорията, че клубът е употребявал Жозе Моуриньо като кратковременен лек в търсене на мигновен триумф, до момента в който в действителност зад тила му е преустройвал цялата органиграма. Това можеше и да е сработило, но се появи Джосеп Гуардиола и най-после завърши зле с още повече изгубено време, до момента в който Юнайтед обезверено се пробва да избегне ориста на борещия се към този момент три десетилетия да се върне на трона си Ливърпул.

Може ли манчестърският гранд да чака толкоз дълго? Предвид несметните си благосъстояния би трябвало да не му се постанова, а и явно се прави опит за завръщане към клубната еднаквост с съществуването на някакъв проект за премахване на забилите толкоз надълбоко корени проблеми. Ясно е обаче, че назначението на Солскяер ще дефинира в по-голяма степен от тези на Дейвид Мойс, Луис ван Гаал и Моуриньо ръководството на Уудуърд.



На „ Олд Трафърд “ имат вяра, че би трябвало да имат вяра на Солскяер даже в случай че залагането на него наподобява от ден на ден въз основата на страст и вяра, че ще успее, а не на реалистични упования. В клуба настояват, че не гледат краткосрочно, че норвежецът е изцяло на висотата на поста си и че са подготвени да довършат започнатото.

Каквото и да стане обаче, наподобява, че следва нов сезон на болежка. Въпросът е: до каква степен тъкмо се простира прагът на болката в Юнайтед?
Джейсън Бърт, „ Дейли Телеграф “ Премиър лийг 6 кръг, неделя 22 септември  Уест Хам 2:0краен резулат  Манчестър Юнайтед

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР