Във вторник Европейският парламент даде окончателно зелена светлина на обширната

...
Във вторник Европейският парламент даде окончателно зелена светлина на обширната
Коментари Харесай

Европарламентът одобри земеделски субсидии от €387 млрд.

Във вторник Европейският парламент даде дефинитивно зелена светлина на обширната стратегия на Европейски Съюз за аграрни дотации, макар съпротивата на природозащитниците, които осъдиха изискванията ѝ като основаване на лъжливо усещане за отговорност към околната среда, съобщи Агенция Франс Прес.

Сумите са големи. Общата селскостопанска политика (ОСП) възлиза на - една трета от общия дълголетен бюджет на Европейски Съюз - като 270 милиарда евро ще бъдат предоставени като директна помощ за европейските аграрни производители.

Разходите на Европейски Съюз ще влязат в действие през 2023 година, а Франция остава главната страна бенефициент. Членовете на Екологичен потенциал гласоподаваха с голямо болшинство в поддръжка на трите текста, които съставляват общия пакет от дотации.
Ще бъде ли признат законът на Европейски Съюз за невиждани ограничавания против американските техногиганти?
Законодателството на Европейски Съюз за налагане на невиждани ограничавания върху метода, по който американските софтуерни колоси вършат бизн...

Реформата, чието оформяне с страните членки на Европейски Съюз лиши месеци, планува погашение на награди на аграрни стопани, които вземат участие в по-екологични действия, употребяват по-щадящи околната среда техники или способстват за възстановяване на хуманното отношение към животните.

Теоретично страните членки ще би трябвало да отделят приблизително по 25 % годишно от директните заплащания за тези " екорежими " сред 2023 и 2027 година, като през първите две години ще могат да отделят единствено 20 %.

" Това става за първи път ", съобщи немският евродепутат Петер Яр, който е началник на един от трите законодателни текста на програмата.

" Нашата задача беше да проведем в границите на избрания период и успяхме ", сподели той.
Европарламентът съди Еврокомисията поради върховенството на закона
Европейският парламент заведе дело против Европейската комисия в петък поради видяно забавяне при използването на механизъм, обвърз...

Съгласно закона Брюксел ще ревизира дали страните членки съблюдават задачите на блока за понижаване на парниковите газове, както и за понижаване на пестицидите на половина до 2030 година Една четвърт от земята също по този начин би трябвало да бъде непокътната за биологично земеделие.

Но активистката за битка с климатичните промени Грета Тунберг съобщи преди гласуването, че проектът е " пагубен за климата и околната среда ", а депутатът от Зелените Беноа Бито го назова " подарък за евроскептиците, агробизнеса и скептиците във връзка с климата, които са работили, с цел да подсигуряват, че тази ОСП служи на най-големите ферми ".

Критиците настояват, че се отпускат без удобни за климата условия или контрол и че екологичните аспекти са понижени спрямо предходния дълголетен пакет.

Сега предлагането се връща към държавите-членки на Европейски Съюз за дефинитивно гласоподаване, преди да влезе публично в действие.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР