Във Втора клиника по физикална и рехабилитационна медицина на Военномедицинска

...
Във Втора клиника по физикална и рехабилитационна медицина на Военномедицинска
Коментари Харесай

Роботизираната рехабилитация във ВМА помага на пациенти с тежки заболявания

Във Втора клиника по физикална и рехабилитационна медицина на Военномедицинска академия (ВМА) към този момент действа новаторски бранш за робот-асистирана рехабилитация, който извежда авангардни технологии на напред във времето в грижата за пациентите, оповестиха от пресцентъра на лечебното заведение. От там означават, че това е най-съвременен метод. Това съобщи Българска телеграфна агенция.

В композиция с необятните благоприятни условия за приложение на стандартни физиорехабилитационни способи в клиниката този способ предлага високоефективна и персонализирана терапия за редица неврологични и ортопедични положения. Това включва възобновяване след инсулт, гръбначно-мозъчни и черепно-мозъчни контузии, детска церебрална парализа, множествена склероза, болест на Паркинсон, периферни нервни повреди, ортопедични интервенции и други, разяснява доцент доктор Христина Миланова, шеф на Втора клиника по физикална и рехабилитационна медицина.

Новият бранш във ВМА е оборудван с съвременни технологии за рехабилитация на долни и горни крака, походка, съгласуваност, постурална непоклатимост и когнитивна рехабилитация. Интуитивният програмен продукт оказва помощ на пациентите да възвърнат локомоторната съгласуваност и придвижванията на горен и низък крак посредством интензивно и високорепетитивно образование в верен модел придвижвания, показва още експертът. 

Чрез дейното ангажиране на пациентите физически и когнитивно, се усъвършенства процеса на тяхното функционално възобновяване. Обратната връзка в действително време и потреблението на видео игри и виртуална действителност стимулират пациентите и разрешават точно и възпроизводимо образование, прибавя още доцент Миланова.

За повече информация или за записване на час пациентите могат да се свържат със експертите на тел. 029225794, от 8:00 до 11:00 ч. 

Преди дни от ВМА подсетиха, че през топлите месеци сме очевидци на така наречен летен травматизъм. Традиционно, през пролетните и летните месеци зачестяват случаите на потърпевши при произшествия с мотори, настоящите през последните години тротинетки, както и с ролери, планински колоездачи и сърфиране, разясниха от лечебното заведение. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР