Във всяко произведение на изкуството трябва да има смисъл и

...
Във всяко произведение на изкуството трябва да има смисъл и
Коментари Харесай

Китодар Тодоров: Във всяко произведение на изкуството трябва да има смисъл и провокация към мислене

Във всяко произведение на изкуството би трябвало да има смисъл и провокация към мислене. Това сподели в предаването " Сториборд " на Радио " Фокус " артистът Китодар Тодоров. 

" Във всяко произведение на изкуството би трябвало да има смисъл и провокация към мислене. За мен това би трябвало да е главната задача на изкуството. Не просто да погледаме час и половина една драма и да ни стане мъчително, а да ни стане мъчително и да се замислим. Не просто да се посмеем на една комедия, а да си изкараме някакъв извод. Той може да е друг от този на създателя, само че това няма значение ", сподели той.

Актьорът споделя, че изкуството е метод да изразиш своите страсти, тъй че по-късно те да не рефлектират върху връзките ти с хората. 

" Понякога изкуството ме е карало да си бъда нападателен в живота, а различен път изкуството ме е успокоявало. Според мен изборът на човек е последната инстанция, а в случай че човек желае да бъде нападателен, той може да бъде подобен, гледайки " Том и Джери ", сподели още той.

Според него всеки един човек на изкуството би трябвало да се опитва да съблюдава някакъв морал, с цел да може да творчеството му да бъде трайно. 

" Дали създателят би трябвало да поеме отговорността за това как всеки схваща неговото творчество, аз нямам отговор на този въпрос. От една страна, считам, че създателят би трябвало да има някаква отговорност, само че от друга, това няма по какъв начин да стане. Авторът би трябвало да се постарае да съблюдава някакъв морал. Няма смисъл да правиш нещо без най-малко 10% морал. Така изкуството става стабилно и основава просвета ", сподели Тодоров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР