Във ВСС са постъпили нови доказателства, внесени от главния прокурор

...
Във ВСС са постъпили нови доказателства, внесени от главния прокурор
Коментари Харесай

Правосъдният министър: Възможно е ВСС да реши още днес за Гешев

Във Висш съдебен съвет са постъпили нови доказателства, импортирани от основния прокурор Гешев, по отношение на откритата процедура, на която се разисква предлагането за предварителното му освобождение. От членовете на Висш съдебен съвет зависи дали тези материали ще бъдат позволени. Ако не бъдат позволени, е допустимо решение да има още през днешния ден, съобщи правосъдният министър Атанас Славов на влизане за съвещанието.
Прочетете още
" Днес ще бъде изслушан заместникът на основния прокурор Машева. Ще бъдат прегледани нови доказателства, импортирани от господин Гешев, от членовете на Висш съдебен съвет зависи дали те ще бъдат позволени. Ако не бъдат позволени, процедурата ще завърши още през днешния ден, ще има пледоарии и е допустимо да се стигне до гласоподаване. Не мога да разясня защитната тактичност на Гешев. Важното е, че членовете на Висш съдебен съвет работят оперативно. От мен зависи процедурата да върви ", сподели Славов.

Правосъдният министър разяснява и абсурдът сред националисти и представители на ЛГБТ-общността пред столичното кино " Одеон ". В събота беше анулирана прожекция на кино лентата " Близо " откакто националисти се събраха пред киното и предизвикаха вербален конфликт със феновете.

" Случаят се ревизира от всички органи, които са оправомощени. Недопустимо е български жители да бъдат ограничавани в законовоустановените си права, както и депутати да бъдат възпрепятствани да се изричат от трибуната. Трябва да не допуснем формите на политическо принуждение да станат нормални за нашия политически развой, това е въпрос на оцеляване на демократичните полезности ", сподели Славов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР