Във всички сфери на борбата с контрабандата и корупцията сме

...
Във всички сфери на борбата с контрабандата и корупцията сме
Коментари Харесай

Борисов е категоричен за забраната за пушенето - няма заден ход

Във всички сфери на битката с контрабандата и корупцията сме безмилостни и неотстъпчиви. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов по време на представянето на резултатите от инспекции за противозаконната търговия с цигари. „ Имам няколко въпроса. Единият е към Министерство на вътрешните работи, той е явен. В сряда като се забележим би трябвало да знаем за какво тези регионални дирекции са позволили това нарастване. На картата ясно се вижда, че това е по пътя на автомагистралите или на юг, близо до границите и до елементарен превоз. Това са Хасково, Ямбол. Един месец период, само че да напишат за какво – какво е провокирало това нарастване. 0,6% е половин кутия цигари, само че за нас това е доста, тъй като има покачване. В идващото тримесечие това би трябвало да се направи “, разяснява Борисов, представен от " Фокус ".
Борисов акцентира, че са твърдо срещу тютюнопушенето. „ Такива рестрикции, които могат да ни вкарат в тъмния бранш, няма да ги подкрепим. Всички наши акции са срещу тютюнопушенето и считаме, че това е един от главните фактори за нарушеното здраве на българите, от тази позиция няма освен да мръднем, а и ще бъдем най-строги и настъпателни . Убеден съм, че тютюнопушенето е нездравословно за човешкото здраве и това е нашата политика. Затова сме се съгласили на кутиите цигари да има най-гадните картинки и всичко това да можем да отхвърляме колкото може повече хора от тютюнопушенето.
Премиерът показа, че българските служби не престават работата си с Англия против контрабандата на цигари във връзка със срещата си с посланика на Англия в България Ема Хопкинс.
„ Нашите служби работят доста добре с Англия и продължаваме работа. С тях вършим интервенции за стотици милиона паунда, за което им благодарим. И дипломат Хопкинс пристигна през днешния ден обществено да ми благодари. Колегите работят доста добре по тази тематика. Или когато отчитахме най-ниските равнища на контрабанда в България и най-високите във Англия, се оказах прав “, сподели още министър председателят Борисов и напомни, че през месец март беше разрушена фабрика в Ирландия, която е произвеждала цигари за 200 млн. паунда и в която са взели участие и българи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР