Във всички храмове на Софийската епархия днес беше отслужена заупокойна

...
Във всички храмове на Софийската епархия днес беше отслужена заупокойна
Коментари Харесай

Отслужиха панахида в памет на загиналите в катастрофата край Своге

Във всички храмове на Софийската епархия през днешния ден беше отслужена заупокойна литургия в памет на починалите в жестоката злополука край Своге.

Много хора се събраха на панихида в манастира " Седемте престола ", който в събота са посетили пътувалите в авариралия рейс, малко преди трагичния случай.

Бяха отправени и молебствия за здравето на ранените, някои от които не престават да се борят за живота си. Хората, пристигнали в манастира споделят, че не познават жертвите, само че са съпричастни към тъгата на техните близки.

Елена Курилова: От тъга, жалост, да почетем тия хора, това не са малко хора едновременно починали и да оздравеят най-малко тия, които са останали.
Елена Тодорова: Всички сме по пътищата и дано някъде по върховете да се замислят за пътища ли и ние хората ли да се вразумим, да караме по-внимателно.
Архимандрит Антим, свещеник на манастира: Да се надяваме, че идвайки тук и Бог ги е насочил тук за последно, са се помолили за своите близки, сигурно са запалили свещички за тяхно здраве и да имали прикосновение с Бога, с този, който ни дава и ни взима живота от този свят, да се надяваме, че са си отишли с чисто сърце и чисти души, дано Бог ги да ги елементарни, още един път споделям, и да ги упокои в царството Божие.,
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР