Във времето, в което вече имаме оръжие срещу епидемията, да

...
Във времето, в което вече имаме оръжие срещу епидемията, да
Коментари Харесай

Деян Денев: Има сериозно натрупване на хора с хронични заболявания

" Във времето, в което към този момент имаме оръжие против епидемията, да постановяваме ограничавания е нездравословно за стопанската система на страната. Трябва задоволително бързо да убедим хората, че няма задоволително запас никоя здравна система да се оправи, а нашата още по-малко. Трябва да се имунизираме, това е истината ", означи доктор Иван Маджаров - ръководител на УС на БЛС.

Според Деян Денев- изпълнителен шеф на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България, има тиха скрита заболяемост, това е един айсберг към който здравната ни система е тръгнала.

" Това, което виждаме на повърхността, е битката с пандемията от ковид, увеличаващият се брой болни хора. От друга страна обаче имаме едно съществено струпване на хора с хронични болести, с онкологични болести, които са недиагностицирани и недолекувани ", означи Деян Денев.

" Има изследване, което демонстрира, че предходната година са диагностицирани 1800 случая по-малко на онокологични болести. Няма такава наклонност в международната просвета – онкологичните болести всяка година нарастват. На нас това ни приказва, че хората не са посетили лечебно заведение и не са диагностицирани ", изясни ръководителят на БЛС.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР