Във времена на криза всичко се усилва, и отрицателните, и

...
Във времена на криза всичко се усилва, и отрицателните, и
Коментари Харесай

Илиян Василев: Делян Добрев да подаде оставка, защото е пряко виновен за състоянието на енергетиката

Във времена на рецесия всичко се усилва, и негативните, и позитивните качества.

Но ми идва допълнително нравоучението и настояването на оставки от ГЕРБ и по-специално от Делян Добрев, индивидът, който директно носи отговорност за днешния призрачен сън в енергетиката, тъй като той не е плод на последните две години или два месеца.

А Добрев е във властта най-малко от 10 години в разнообразни качества.

Още от зората на климатичния преход и ВЕИ революцията, стана ясно, че Европейска комисия ще търси преход, без доста, доста да се преценява с действителностите на пазара – тъй като Германия вярваше, че Европейски Съюз ще изнася освен климатични политики, само че и софтуерни решения за реализацията им.

Оставям настрани парадоксите в политиката на Европейска комисия, която ориентира междинните стандарти на Европейски Съюз политика по това, което желае и е по мярата на Германия, с ясното схващане, че Германия бърка.
Въпросът е за какво ГЕРБ пропиля години,
първо, с цел да не разреши сходно унифициране /за огромни и дребни еднакво/ на климатичните политики, които се одобряваха през години с гласа на Борисов, на Добрев и на Петкова.

Второ, тъй като когато бе оставен прозорец за български проект – по какъв начин най-добре ние да преценим /за да избегнем общите матрици/, че ще реализираме климатичните цели както сами преценим за най-добре – изпуснахме периода – в случай че не се неистина беше до 2019-20 година и най-после попаднахме в най-лошата догадка – общата матрица на Европейска комисия – със мощно лимитирани зони на маневриране.

Европейски Съюз през Европейска комисия упорства и българските консуматори през либерализацията и интеграцията ни в европейския пазар да заплащат немските цени, които отразяват тамошни гламозамайващи вложения на правилото проба-грешка /нещо, което България просто не може да си позволи/, и решите да премахнете, без да влизате в детайлностите – по какъв начин и кой тъкмо и с какъв ритъм, ЕДИНСТВЕНИЯТ източник, който подсигурява 100 % непрекъсваема самостоятелна електроенергетика, като на всичко от горната страна поливате с европари и локалната гранд корупция в прекъсваемата енергетика и нещата излизат отвън надзор.
Всички чакат 3,5 милиарда лв. като чичо Скрудж и няма мощ,
която да ги спре по пътя на тяхното асимилиране. В момента енергетиката ни е в режим на свободно рухване, по-точно пред влизането в подобен режим.

Както при зърнопроизводителите – има голяма разлика сред едрите юнаци, които усвояват огромните дотации и дребните и междинните – и на държавното управление му трябваше време с цел да се ориентира в обстановката и отговори с положителна дискриминация – огромните да се оправят, ще помогнем на дребните.

Същото е в енергетиката – разбирам, че матрицата на ПВУ е ригидна и би трябвало да се отмятат квадратчета и вероятни отговори в границите на „ да “., няма софтуерна индиферентност, няма опция за следваща смяна, в случай че нещата излязат отвън надзор.

Абсурд е да не се уточни, че въглищната енергетика не е едно цяло, което заслужава да бъда защитавано и спасявано ен гро.

ТЕЦ-овете в Бобовдол и Перник /двата териториални плана/ не могат да бъдат предпазени и би трябвало да бъдат закрити, тъй като притежателите от дълго време пропуснаха момента за модернизацията и за понижаване на парниковите излъчвания. Ако централите нямат причина за битие, такава нямат и мините. Просто е.
Същото е с Брикел и Топлоелектрическа централа Марица 3 на Ковачки, изключително неуместно е, че
протестиращите желаят оставка на настоящия министър на енергетиката, който няма по какъв начин да носи отговорност за казуса, а не желаят оставката на шефа на енергийната комисия, който Антикорупционният фонд уличи в лобизъм в интерес на действителния палач на въглищната енергетика у нас – Ковачки.

Именно благодарение на политическите си настойници – Движение за права и свободи и Борисов, той редовно подкопаваше доверието и бъдещето на цялата въглищна енергетика и на процедура занули и доверието на Брюксел в това, че у нас има хора, които могат да се опитат да осъществят климатичния преход без да лъжат.

С помощта на настойниците си, един от които и самият началник на енергийната комисия в Народното събрание, който в този момент громи държавното управление и енергийния министър и зове президента за брутална интервенция през Консултативния съвет по сигурност, Ковачки редовно лъжеше и другите съзнателни мениджъри на въглищна енергетика, като самичък си мереше замърсяванията, самичък се отчиташе за излъчвания.

Накрая инцидентно родителите на шефа на енергийната комисия се оказват по-състоятелни с няколко милиона всяка година точно през „ услуги “ за замърсяващите Топлоелектрическа централа на Ковачки. Случайно.

Но нали поради тези игри на Ковачки и отводът на ГЕРБ да откри решения и обезпечи бъдещето за положителната и съвременна част от българската въглищна енергетика /ТЕЦ Марица Изток 1 до 3 и от там Мини Марица/, и да спре бруталните замърсители на Ковачки. И в този момент държавното управление позволява неточност да дава обещание ен гро, че до 2038 година щяло да има въглищна енергетика – само че би трябвало ясно да се каже – коя част ще остане, и че централите на Ковачки няма повече да могат да се крият зад общата фасада „ българска въглищна енергетика “ и вложенията в Топлоелектрическа централа Марица Изток 1 до 3.
Делян Добрев да бъда по този начин добър да си подаде оставка,
тъй като сегашната обстановка е резултат точно на игрите на Ковачки с излъчванията, за които става тирада в следствието на Антикорупционния фонд. Хекимян и Сарафов скриха следствието и не го излъчиха, само че от това нещата не се трансформираха.

Няма по какъв начин цялата въглищна енергетика да остане, няма по какъв начин всички топнали пръст в кацата с мед в този момент да бъдат съдници и да останат в бяло.
В организма има гангрена и тя би трябвало да изчистена докрай.
За страдание, както споделих, съм черноглед. На двамата, свързани тясно с прокремълски позиции и намерено ползващи организациите си за политическо въздействие /Ваня Григорова и Антон Хекимян са еднотипен проблем – единият синдикат, другия медия/, профсъюзни водачи – въобще не им е до интереса на служащите.

Ако им подсигуряват това, което вземаха до момента от мините, че ще го вземат от ВЕИ – първи ще скочат да търсят помиряване и асимилиране на парите. ВЕИ лобито, без тези 3,5 милиарда са обречени, пазарът ще ги изхвърли – т.е. за тях парите са въпрос на живот и гибел.

И както споделих, никой не остава да му пука за енергийната ни система, за сигурност, за конкуренция, цени и така нататък Груповият нарцисизъм в България доближи своя връх. Няма стратегическо и редовно мислене.

Следствие започваме да внасяме ток, цените немски и back to the early 90s.

Коментарът на Илиян Василев е оповестен в профила му във Фейсбук.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР