Във връзка със засиления обществен интерес по повод настъпилата смърт

...
Във връзка със засиления обществен интерес по повод настъпилата смърт
Коментари Харесай

Ексхумират почината Миглена във Враца

Във връзка със засиления публичен интерес във връзка настъпилата гибел на жена в Спешното поделение на МБАЛ „ Христо Ботев “-Враца, Окръжната прокуратура прецизира, че след самосезиране на 01.02.2022 година е формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение.

Деянието е квалифицирано по чл.123, алинея 1 от Наказателен кодекс - причиняване на гибел заради неведение или немарливо осъществяване на правно регламентирана активност.

В рамките на вчерашния ден са разпитани очевидци, измежду които и околните на умрялата. Иззета е здравната документи по случая от МБАЛ-Враца.

С оглед нуждата от правене на съдебномедицинска експертиза за определяне повода за гибелта на потърпевшата, следва осъществяване на ексхумация и аутопсия, оповестиха от обвиняването. По-рано сътрудникът на умрялата Миглена сподели в народен ефир, че той и фамилията й нямат предпочитание да се извърши ексхумация толкоз скоро след погребението.

Допълнителните дейности по следствието не престават и през днешния ден.

В къси периоди следва да бъдат разпитани нови очевидци, в това число длъжностни лица от структурите, относими към случая. Иззетите видеозаписи от Спешното поделение на болничното заведение ще се приобщят към доказателствения материал по делото.

Изискана е документи за трудови контракти и длъжностни характерности на чиновници, включително вътрешни правилници и отговорности на съответните медицински лица в МБАЛ-Враца. Събира се спомагателна здравна документи, касаеща здравословното положение на умрялата.

Предстои подробен разбор на всички данни, получени от Центъра за незабавна здравна помощ-Враца, както и на признати, регистрирани и отработени повиквания на телефон 112. Очаква се писмена информация от Изпълнителна организация „ Медицински одит “ РЗОК-Враца по отношение на установеното по случая.

Въз основа на получената информация в хода на досъдебното произвеждане ще се подхващат спомагателни дейности от страна на проверяващите органи при Окръжен следствен отдел на Окръжна прокуратура-Враца.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР