Във връзка със засиления контрол при транспортиране на акцизни стоки,

...
Във връзка със засиления контрол при транспортиране на акцизни стоки,
Коментари Харесай

Удар! Цистерна с контрабандни 7 тона дизел задържаха от митница Русе

Във връзка със засиления надзор при превозване на акцизни артикули, на 8 ноември вечерта, в региона на Русе, митническите чиновници стопират автоцистерна, която се насочва към намираща се наоколо бензиностанция.

При инспекцията митническите чиновници откриват, че цистерната и бензиностанцията се стопанисват от едно и също юридическо лице, а доставката е осъществена от околност наоколо до града. От лидера са изискани наличните за транспортираната стока документи, само че той съумял да показа само товарителница за публичен авто транспорт, в която е посочен друг регистрационен номер от този на спряната автоцистерна, както и пътен лист, указващ, че транспортното средство пътува до сервиз.

Цистерната се е движела без документи, удостоверяващи заплащането, начисляването или обезпечаването на дължимия данък. Общото количество на арестуваната стока е 6833 литра дизел, а дължимия данък за това количество е в размер 4414,12 лева Откритата стока и товарният автомобил са конфискувани.

Взети са проби за лабораторен разбор. Предстои ангажиране на административнонаказателна отговорност. За сходно нарушаване Законът за акцизите и данъчните хранилища планува имуществена глоба на стойност двойният размер на дължимия данък или 8828,24 лева, както и лишаване в интерес на страната на горивото.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР