Във връзка със запитвания от различни медии Софийска градска прокуратура

...
Във връзка със запитвания от различни медии Софийска градска прокуратура
Коментари Харесай

Софийска градска прокуратура се самосезира по информация в медиите за нарушения при сключването на договори от Летище "София" ЕАД

Във връзка със запитвания от разнообразни медии Софийска градска прокуратура (СГП) осведоми, че на 24.07.2023 година се самосезира по изявления в медиите за нарушавания при сключването на контракти от Летище " София " ЕАД.
 
Днес, 25.07.2023 година, прокурор в СГП разпореди осъществяването на инспекция по наличната информация, съдържаща данни за вероятно осъществено закононарушение от общ темперамент, която разпореди на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ).
 
Обект на инспекцията ще бъде активността по подписване на контракти за правни и счетоводни услуги сред Летище " София " ЕАД и други сдружения и разходването на обществени средства по тези контракти.
 
Дадени са съответни инструкции от наблюдаващия прокурор, които следва да бъдат изпълнени от КПКОНПИ, а събраните материали да бъдат докладвани в СГП за преценка дали са налице задоволително данни за формиране на досъдебно произвеждане.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР