Във връзка със забраната, която Папуа Нова Гвиения наложи на

...
Във връзка със забраната, която Папуа Нова Гвиения наложи на
Коментари Харесай

Вижте кои са най-популярните забрани за ползване на технологични иновации

Във връзка със възбраната, която Папуа Нова Гвиения наложи на своите съграждани и която не разрешава достъпа до Фейсбук за месец, експерти от Софтуерния университет напомнят някои от най-известните забрани, които страните са налагали на телекомуникациите.
1. Частните мрежи в Русия
Президентът на Руската федерация – Владимир Путин, подписа закон, който не разрешава технология, която дава достъп на консуматори до уеб сайтове, които са неразрешени от съветската страна. Забраната влезе в действие през ноември 2017 година и удари виртуалните частни мрежи (VPN), както и други принадлежности, които се употребяват от потребителите, с цел да достъпват блокирани от страната уеб сайтове.
2. Видеоигрите в Южна Корея
Южна Корея е пословична с любовта си към StarCraft, само че очевидно гейминг манията като цяло има епидемиологичен темперамент за южнокорейските младежи. Затова през 2011-та година бе признат закон, който не разрешава на лицата под 18 години да играят игри сред среднощ и 6:00 сутринта. Закона обаче не обхващаше конзоли и мобилни игри.
3. Социални мрежи и чат стратегии – неразрешени в Бангладеш
През ноември 2015 година Бангладеш забрани използването на WhatsApp, Фейсбук и Viber. За Фейсбук това не е първата възбрана на територията на Бангладеш, откакто през 2010 година достъпа до мрежата бе неразрешен краткотрайно.
4. Пакистан забрани Blackberry
Пакистан забрани използването на чат стратегиите и интернет услугите, които дава Blackberry смарт телефона, през 2016 година. За да даде качествени услуги на бизнеса, от Blackberry предлагаха лично криптиране, на което страните не гледаха с положително око. Няколко години преди Пакистан, Саудитска Арабия наложи възбрана върху изпращането и приемането на известия посредством Blackberry под предлог от съображения за сигурност.
5. Забрана за iPad в Израел
Определено това не е най-дългата възбрана в историята, само че през 2010 година Тел Авив блокира новия iPad, въпреки и единствено за две седмици. Аргумента на държавното управление е, че техническите характерности на устройството са съобразени със стандартите в Съединени американски щати, а не с тези в Израел, заради което устройството може да сътвори разстройства в честотите, които армията на Израел употребява.
6. Мобилните телефони в Куба
Мобилните телефони били неразрешени в Куба. Всички, без изключение. Забраната е анулирана през 2008 година от тогавашния президент Раул Кастро. Макар и вдигната преди 10 години, това е една от най-дългите забрани в историята на мобилните връзки. Тя е била наложена заради съмненията на Фидел Кастро към мобилния сигнал, който идвал от Съединени американски щати.
Автор: Георги Кацаров
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР