Във връзка с разпространението и опасността от COVID-19, Държавната агенция

...
Във връзка с разпространението и опасността от COVID-19, Държавната агенция
Коментари Харесай

Агенцията за детето предлага онлайн консултации с психолози

Във връзка с разпространяването и заплахата от COVID-19, Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) сътвори нова опция за всички - деца и възрастни, които имат потребност да попитат или споделят своите страсти и паники, заяви пресцентърът на организацията.

Онлайн услугата се поддържа от психолози, които имат за цел да оказват помощ на хората да се усещат по-спокойни, до момента в който съблюдават, наложените ограничавания да се остане у дома и да се защищават от ковид.

Формата за противоположна връзка по въпросите с ковид е създадена на уеб страницата на организацията и всеки може да я употребява като подаде имейла си и опише в текстовото поле казуса, който го вълнува или тормози. На имейла си потребителят получава отговор от съветник, експерт в спешни обстановки. Част от задаваните въпроси ще бъдат оповестени на уеб страницата, с цел да са потребни и на други хора, като се резервира анонимността на всички.

От ДАЗД оповестяват, че продължава и практиката при сигнал за дете с заплаха за здравето или живота му да се сезират локалните " Отдели за протекция на детето ", полицейските органи и други.

ДАЗД може да окаже психическа поддръжка и посредством конферентна връзка, както и при положение на последна нужда да изпрати екип на място, при спазване на съответните защитни ограничения в изключителната обстановка.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (777)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР