Във връзка с преминаването на урагана Ирма през Централна и

...
Във връзка с преминаването на урагана Ирма през Централна и
Коментари Харесай

Заради усложнения с Ирма: МВнР съдейства на българите в засегнатите места

Във връзка с прекосяването на урагана " Ирма " през Централна и Северна Америка, Министерството на външните работи активизира всички свои запаси за съгласуваност и подпомагане на българските жители в района.
Открити са горещи линии за подаване на сигнали за наши сънародници в неволя. До момента нямаме данни за потърпевши български жители или такива в обстановка на непосредствена заплаха, оповестиха от Министерство на външните работи.
Под управлението на вицепремиера Екатерина Захариева всички наши дипломатически задачи поддържат връзка с способените управляващи за отбрана на популацията.
Призоваваме всички български жители на територията на щата Флорида да пристъпят неотложно към евакуация и да извършват разпорежданията на локалните управляващи в това число заповедите за вечерен час в другите окръзи на щата.
Засега на дежурния телефон на посолството няма постъпили сигнали за потърпевши български жители в резултат на урагана " Ирма ".
Заради нарушените връзки и неналичието на телефонни връзки българското посолство във Вашингтон приканва околните на българските жители, които не могат да се свържат с тях, да проявят самообладание.
Към посолството на Република България в Съединени американски щати е основан спешен щаб с денонощна телефонна линия 202-387-5770.
По данни на нидерландските управляващи сега интензивността на урагана Ирма над остров Сент Мартен продължава. Комуникациите с острова са прекратени. Нидерландски военни елементи и полицейски подразделения са пристигнали на острова и дружно с локалната администрация поставят старания за обезпечаване на сигурността на намиращите се на нидерландската част от острова хора и за възобновяване на главната инфраструктура. На остров Сент Мартен са основани девет краткотрайни убежища.
По последна информация ураганът " Хосе " няма да мине през острова. След прекосяването на урагана " Ирма " ще бъде стартирана евакуацията на непознатите жители, намиращи се на територията на острова. В момента по информация на външното министерство на Кралство Нидерландия тя е невъзможна. Допълнителна информация за възможна евакуация ще има в понеделник.
До момента няма постъпила информация за потърпевши български жители на остров Сент Мартен. Посолството ни в Кралство Нидерландия е в непрекъснат контакт с Националния координационен център и ще осведоми навреме за всяка нова информация. Ситуационният център в Министерство на външните работи поддържа връзка с роднините на българските жители, намиращи се на острова.
Сигнали за бедстващи жители на Карибите може да подавате на следните телефони:
Посолство на Република България в Хага (за нидерландската част на Сент Мартен):
+31 657448073
Посолство на Република България в Париж (за френската част на Сент Мартен): +33 1 45 51 85 90
Посолство на Република България в Хавана (за българи, намиращи се в други елементи на Карибите): +535 286 24 49
Посолство на Република България в Мексико Сити: (+52 1) 55 6064 5199
(044 55 6064 5199, когато се набира от стационарен телефон в Мексико и 55 6064 5199, когато се набира от мобилен телефон на мексикански мобилен оператор на територията на Мексико).
В Централното ръководство на Министерство на външните работи дирекция " Ситуационен център " поддържа непрекъснато дежурство на следните телефони 02 984 24 04 и +359 2 971 38 56.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР