Във връзка с постъпило в Община Шумен искане за провеждане

...
Във връзка с постъпило в Община Шумен искане за провеждане
Коментари Харесай

Заради протест в памет на загиналата Светомира: Въвеждат промени на движението в Шумен

Във връзка с постъпило в Община Шумен искане за осъществяване на кротичък митинг в памет на 22-годишната Светомира Станчева, която почина при тежка злополука на кръгово кръстовище на бул. „ Симеон Велики “ в града, се вкарват промени в придвижването по булеварда . За митинга, който ще се състои в неделя, когато се навършват 40 дни от тежката злополука, при която почина младата жена, оповестяват в обществените мрежи и родителите ѝ. 

От 16:00 до 16:30 часа на 6 ноември краткотрайно ще се затвори за придвижване южното платно на бул. „ Симеон Велики “, от ул. „ Станционна “, в посока към кв. „ Тракия “, до кръговото кръстовище на улиците  „ Преспа “ и ул. „ Строител “; северното платно на бул. „ Симеон Велики “,  от кръговото кръстовище на улиците „ Преспа “ и ул. „ Строител “ до кръстовището с ул. „ Станционна “, както и методите за двата хипермаркета на булеварда, в региона на кръговото кръстовище, където почина младата жена. За времето от 16:00 до 16:30 часа на 6 ноември се стопира и автомобилното придвижване от бул. „ Плиска “, по бул. „ Симеон Велики “, след кръстовището с ул. „ Индустриална “, означават от общинския пресцентър. 

Определени са обходни направления . Временните промени в организацията на придвижване ще бъдат обозначени с нужната отвесна сигнализация, допълват от пресцентъра на общината. 

Припомняме, че младата шуменка почина при злополука на 28 септември вечерта на кръгово кръстовище на бул. „ Симеон Велики “ в града. Апелативният съд във Варна удостовери определението на Окръжния съд в Шумен, с което под домакински арест бе подложен 18-годишният лидер Жечко Кюркчиев, провокирал злополуката. 

Общинската комисия по сигурност на придвижването в Шумен на съвещание през вчерашния ден реши като първи ограничения за ограничение на пътните катастрофи на кръговото кръстовище, където почина Светомира, да бъде сложена светлинна сигнализация, указваща оптималната скорост за придвижване в сектора, както и да се инсталира стационарна камера за следене на скоростта.



Кръговото кръстовище в Шумен не дава отговор на нормите.  „ В обсъжданото кръгово вътрешният диаметър е 10 метра, или шест метра по-малък от нормативно изискуемия “, съгласно експертно мнение на Европейския център за транспортни политики.  

Разследването за злополуката в града , при която почина младата жена, е поето от националното разследване. Освен това прокуратурата е почнала следствие по случая със самозапалилия се автомобил, който Кюркчиев е карал и е бил оставен на паркинг на Министерство на вътрешните работи. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР