Във връзка с постъпили сигнали за силно влошено качество на

...
Във връзка с постъпили сигнали за силно влошено качество на
Коментари Харесай

КЕВР влиза на проверка в „Топлофикация-Перник“

Във връзка с постъпили сигнали за мощно влошено качество на топлоснабдяването на клиентите на „ Топлофикация – Перник " АД през настоящия отоплителен интервал, със заповед на ръководителя на КЕВР Станислав Тодоров работна група на регулатора стартира изключителна инспекция на топлофикационното сдружение. Проверката е по отношение на тъжби на клиенти на сдружението и сигнали на Областния шеф на област Перник и Омбудсмана на Р България, в които се осведоми за зачестили проблеми с топлоподаването към клиентите.

В рамките на изключителната инспекция Комисията ще откри всички обстоятелства и условия, които са в обсега на регулаторните й пълномощия. Основната задача на проверяващия екип е да бъде открито налице ли са нарушавания на издадените от Комисията лицензии на " Топлофикация – Перник " АД за произвеждане на топлинна и електрическа сила и за транспорт на топлинна сила на територията на гр. Перник. Изискана е документи и към този момент се прави разбор на в началото получени от сдружението данни и информация за нарушено качество на топлоподаването.

След привършване на изключителната инспекция, в сходство с член 80 от Закона за енергетиката Комисията ще изготви констативен протокол и отчет за резултатите и ще предприеме съответните дейности за гарантиране качеството на топлоснабдяването и ползите на засегнатите клиенти на сдружението.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР