Във връзка с писмо от Министерство на финансите №ФО-33/06.07.2022 г.,

...
Във връзка с писмо от Министерство на финансите №ФО-33/06.07.2022 г.,
Коментари Харесай

Община Благоевград кандидатства пред Министерство на финансите за изграждане и реконструкция на 6 ключови обекта

Във връзка с писмо от Министерство на финансите №ФО-33/06.07.2022 година, Община Благоевград кандидатства за разпределяне на средства, които да бъдат ориентирани към действия за създаване и осъществяване на 6 съществени обекта с публично значение.

3 от тях касаят пътната инфраструктура, а останалите 3 са обекти от сферата на образованието.

В документите, изпратени до Министерство на финансите, Oбщина Благоевград показва желание за създаване на улица „ Промишлена “, която ще свързвакварталите „ Еленово “ и ж.к. „ Ален мак “ с ул. „ Ал. Стамболийски “, при старите гробища, като посредством реализирането на възела ще бъде усъвършенствано придвижването на МПС и пешеходци.

Предвижда се още и реорганизация на пътя за селата Дъбрава и Горно Хърсово, които са с асфалтово покритие, само че в доста неприятно положение.

Останалите три обекта, които попадат в областта на образованието са, както следва:

-II ОУ „ Димитър Благоев “, където се възнамерява разширение на сградния фонд посредством създаване на пристройка за осъществяване на просветителни дейности;

–Сградата на астрономическатаобсерваторияв парк „ Ловен дом “, където е очакван главен ремонт, с цел да бъдат възобновени просветителните занятия;

–Спортен пансион – Благоевград. На място е плануван ремонт на залите за тренировки и упражняване на хандбал, гимнастика, както и усъвършенстване на лекоатлетическата писта, намираща се в двора на комплекса.

Проектите са подадени за финансиране по отношение на писмо, получено от Министерство на финансите, в което се показва опцията за целева помощ от държавния бюджет за реализиране на стабилно развиване на общините.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР