Във връзка с нарастването на случаите на COVID-19 в страната

...
Във връзка с нарастването на случаите на COVID-19 в страната
Коментари Харесай

Имате ли следните 7 симптома, ще трябва веднага да се изолирате

Във връзка с повишаването на случаите на COVID-19 в страната Министерството на здравеопазването предлага хората със признаци на остро респираторно или чревно заболяване (повишена телесна температура, хрема, болки в гърлото, кашлица, загуба на подушване, чревно разстройство, изнемощялост и др.) да се изолират до отшумяване на недоволствата и да лимитират контактите си.

Препоръчително е да се заобикалят визити на всеобщи прояви и места, където има скупчване на хора.

Министерство на здравеопазването припомня, че носенето на защитна маска за лице е наложително както на закрито, по този начин и навън – при неспособност за съблюдаване на физическа отдалеченост.

Изключение се позволява единствено за деца до 6 година, клиенти в местата за хранене и в питейните заведения, спортуващи по време на физическа активност, участници в телевизионни излъчвания, конференции, конгреси, брифинги, конференции и семинари по време на изявление.

Работодателите и органите по назначение следва да извърнат внимание на своите чиновници за основаната организация по спазването на въведените противоепидемични ограничения на работното място: вярното носене на защитна маска за лице; съблюдаване на физическа отдалеченост, където е възможно; недопускане на лица с прояви на остри респираторни заболявания, както и на чревни заболявания; съблюдаване на персонална хигиена и дезинфекция; работа от разстояние, във всички случаи, в които е допустимо

За да сме предпазени от COVID-19 в оптималната степен, с изключение на спазването на нефармацевтичните ограничения, е значимо да се имунизираме против коронавирусната зараза. Ваксините защищават от тежко протичане на болестта, хоспитализация и летален край.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР