Във връзка с множество запитвания от медии по повод подаден

...
Във връзка с множество запитвания от медии по повод подаден
Коментари Харесай

След изготвяне на експертизи: СРП ще се произнесе по казуса с фалшифицираните подписи и Лена Бориславова

Във връзка с голям брой запитвания от медии във връзка подаден сигнал от А.Р., ръководител на Управителния съвет на Сдружение „ Да запазим Корал “, в Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС), Софийски районна прокуратура (СРП) прецизира следното:

На 11.08.2023 година е формирано досъдебно произвеждане, което се води по член 313, алинея 1 от Наказателен кодекс. Производството е формирано, за това че е доказана лъжа в документално известие, изпратено от Л.Б. по електронен път до Агенция по вписванията, изискуемо по силата на Търговския закон за засвидетелствуване на условия – освобождение на К.П. от длъжността член на УС на Сдружение „ Да запазим Корал “ и избирането на негово място на М.Д. Като същото следва да е осъществено на съвещание на Общото заседание на Сдружението, за което се твърди, че е извършено на 06.05.2021г.

В хода на следствието са разпитани 10 очевидци, извършени са и оперативно-издирвателни мероприятия. Към делото са приобщени голям брой относими документи, изискана е и информация от Сдружение „ Да запазим Корал “.

В хода на следствието са открити данни за осъществяване и на други документни закононарушения – сформиране и потребление на неистинен документи, показани пред Агенция по вписванията.

В тази връзка предстоят и още разпити на лица, имащи отношение към осъществените дейности, както и приобщаване на техни сравнителни мостри на подписи и почерк.

По досъдебното произвеждане в къси периоди се чака правенето на съдебно-графическа и техническа експертизи, след което наблюдаващият прокурор ще се произнесе по хода на делото и опцията по същото да бъдат вероятно привлечени в качеството им на обвинени лица, по отношение на които се съберат доказателства за присъединяване в документни и други закононарушения.

СРП ще осведоми обществеността за хода на досъдебното произвеждане.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР