Във връзка с изпратената до медиите информация от страна на

...
Във връзка с изпратената до медиите информация от страна на
Коментари Харесай

Официално становище от Стоян Василев, Собственик, „Блек Сий Фемили Резиденс“ ЕАД

Във връзка с изпратената до медиите информация от страна на ДНСК, по отношение на възлагане на УАСГ на техническа експертиза за „ унищожаване на противозаконния градеж в местността Алепу “, бихме желали да осведомяваме всички заинтригувани страни, че към сегашния миг продължаваме да не сме получавали публична или неофициална информация и документи от институции, обвързвана с осъществения първи стадий на капиталово желание: „ Курортен комплекс „ Алепу Вилидж “, Етапно строителство – Първи стадий „ Укрепване на свлачище “. За следващ път нямаме информация и не бихме могли дори и да допускаме за какво държавни институции популяризират информация без да са налице публични документи, за които да сме осведомени като вложител в плана.

Фактите са следните:
до 15 март 2022г. няма заповед за унищожаване на укрепителното съоръжение;до 15 март 2022г. не сме били уведомявани за почнало каквото и да е произвеждане за определяне на противозаконен строеж;укрепителното оборудване е въведено в употреба с Разрешение за прилагане № СТ-05-118 / 13.02.2020 година, издадено от самите органи на ДНСК;решението на Върховен административен съд № 11591 от 16.11.2021 година по административно дело № 4725 / 2021 година на Върховен административен съд няма общо с обмисляне на „ законността “ на градежа, защото този въпрос е вън от предмета на делото. С това си решение съдът нито е оповестил, че приключеният първи стадий е „ противозаконен градеж “, нито е разглеждал заповед за премахването му.строежът не може да се квалифицира като противозаконен, тъй като няма нито един акт на която и да е институция в тази посока;официално не сме получавали никаква документи, нито сме уведомявани за започване на каквато и да е процедура по оповестяване на укрепителното оборудване за нелегално.
Както всички експерти знаят, оборудването не е „ прикрит “ хотел, а е укрепително оборудване, което със своите контрафорси възпира интензивно свлачище. Също по този начин за следващ път подчертаваме, че желанието да се резервира оборудването, като се махнат някои контрафорси е невероятно, без да се компрометира цялата структура, както е видно и от мнения на Геозащита и Министерство на регионалното развитие от 2020 година

Изказваме недоумението си, че въпреки и укрепителното оборудване да е законосъобразно, по аргументи, не намиращи опора в закона, страната има желание да постанова осъществяване на мероприятия в частен парцел, за който притежателят има всички нужни позволения за реализиране на законно капиталово желание. Както и не можем да приемем представител на властa, без значение дали централна или локална, да квалифицира без да пита законно оборудване като нелегално, без да даде документ или друга информация по тематиката.

Днес подаваме претенции до всички виновни институции, с цел да ни бъде предоставена публична информация по отношение на подхванатите дейности и да ни бъдат връчени административните актове, въз основа на които органите на ДНСК разпореждат експертиза за унищожаване на построеното законно противосвлачищно оборудване.

Разчитаме на желанието на държавното управление да се бори с корупцията и да работи законосъобразно. Вярваме, че няма да работи нелегално и целеустремено, без да се вникне в съответния проблем и проблем. Отворени сме за разговор и сме подготвени да спомагаме, с цел да може да се изяснят всички елементи по този план и да се подхващат нужните законови дейности. До този миг сме отправяли молби за срещи с министерства и други заинтригувани страни, с цел да ги срещнем с цялостната фактология по случая, само че такива срещи към момента не са осъществени.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР