Във връзка с издадена Заповед № РД-01-272/20.05.2020 на министъра на

...
Във връзка с издадена Заповед № РД-01-272/20.05.2020 на министъра на
Коментари Харесай

Забавачките в Оряхово остават затворени до края на месеца

Във връзка с издадена Заповед № РД-01-272/20.05.2020 на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев и след извършен диалог на управлението на Община Оряхово с представители на просветителните институции, е решено детските ясли и детските градини да останат затворени до 31 май, в това число
Очаква се заповед на кмета на Община Оряхово Росен Добрев, конкретизираща при какви ограничения и условия ще бъде възобновена активността на детските градини и детските ясли.
Същевременно Детска ясла 1 популяризира известие до родителите на своите питомци.
„ Въпреки че от 1 юни отваряме още веднъж порти за посещаване от всички деца, в актуалната обстановка единствената сигурна и безвредна среда, с обезпечена физическа отдалеченост, е домашната. Затова е целесъобразно децата, за които има опция да се грижи възрастен, да останат у дома. Това важи още в по-голяма степен за децата, живеещи в едно домакинство с възрастни хора и с такива от рискови групи. Анализът на обстановката все още демонстрира, че заплахата напълно не е минала, ето за какво е въпрос на отговорност родителите, които могат да намерят друго, по-безопасно решение за своите деца, да не ги изпращат в детска ясла”, написа в известието.
Ако родителите решат да пуснат своите деца на ясла, би трябвало да знаят следното:
1. Подновяването на визитата на детето Ви в детска ясла може да стане единствено по Ваше предпочитание и с експлицитното изискване, че сте осведомени и декларирате, че ще спазвате новите правила за работа на детската ясла, за което подписвате документално единодушие по пример еднократно при възобновяване на визитата на детска ясла от детето. В тази връзка отговорността за решението за навестяване на детската ясла остава напълно за родителите, доколкото все още няма мярка, която да подсигурява изцяло сигурността на децата, които посещават детската ясла, още повече, че физическият контакт при ежедневното и в продължение на часове другарство сред децата и с личния състав, който се грижи за тях, е неминуем.
2. За възобновяване на визитата на децата от родителите не се изисква представянето на медицински бележки според член 4, алинея 4 и 5 от Наредба № 3 от 05.02.2007 година за здравните условия към детските градини/ясли.
3. Посещението на детска ясла на децата със СОП и/или хронични болести се прави след предварителна консултация с персоналния доктор на детето.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР