Във връзка с достигане на критични стойности в температурата на

...
Във връзка с достигане на критични стойности в температурата на
Коментари Харесай

Заради жегата скоростта на влаковете ще бъде намалявана

Във връзка с постигане на сериозни стойности в температурата на жп релсите, ежедневно и за избран интервал от време на разнообразни места се вкарват понижения в скоростта на придвижване на влаковете. Това оповестиха пред Българска телеграфна агенция от Националната компания „ Железопътна инфраструктура “ (НКЖИ).

За температурите наблюдават чиновници на НКЖИ.

Измерванията се вършат на всеки час по цялата инфраструктура, като се мери температурата на релсата на обособени пунктове през 40 – 50 километра. Опасен период за високите температури е от 11:00 до 19:00 часа.

Технически лица дават понижение на скоростта вследствие постигане на температури на релсите над 54 градуса. Първоначално се уведомяват двете най-близки гари, а след това влаковия диспечер, който уведомява всички превозвачи, в това число и локомотивните машинисти, показват от сдружението, отговорно за железопътната инфраструктура.

От НКЖИ допълват още, че температурни понижения в скоростта са нужни, защото има опасности от загуба на резистентност вследствие температурното продължение на релсите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР