Във войната в Украйна дотук са загинали над 25 000

...
Във войната в Украйна дотук са загинали над 25 000
Коментари Харесай

Колко руски войници загинаха в Украйна? Кремъл мълчи

Във войната в Украйна дотук са починали над 25 000 руснаци, в това число 2500 мобилизирани. Това излиза наяве от оповестени данни в медиите, основаващи се на разнообразни източници. Путин има своя версия за загубите във войната.

Информацията беше оповестена в изданието „ Медиазона “ и по едно и също време с това от съветската работа на БиБиСи. В нея са включени данните от формалните известия на управляващите, от изявленията в средствата за всеобща информация и постинги в обществените мрежи на близки и родственици на починалите, взети са поради също и следствията за местата, на които са заровени жертвите.

Така публицистите, обработили целия този масив от данни, стигат до извода, че във войната в Украйна дотук са починали 25 528 руснаци. Почти 10 % от тях, или 2498 души, са мобилизирани запасняци). Най-голямата група измежду жертвите е тази на пандизчиите, изпратени да се бият на фронта – 4 721 от жертвите са точно хора, излежаващи някакви присъди. Над 2500 са съветските доброволци, убити в Украйна, излиза наяве още от информацията.

„ Медиазона “ написа, че починалите офицери от съветската войска или от други силови структури са повече от 2150 на брой, като 251 от тях са с сан подполковник или даже с по-високо звание. Най-много от съветските жертви във войната са хора от Краснодарския край, от областите Свредловск и Челябинск, от Башкирия, Бурятия и Волгоградска област, добавя изданието.
Разузнаването на Съединени американски щати: 43 хиляди убити руснаци
Оценката на американското разузнаване се разграничава значително от данните в двете издания. Според него общите съветски загуби дотук във войната са сред 189 500 и 223 000 души, от които сред 35 500 и 43 000 са убити в сраженията, а броят на ранените е сред 154 хиляди и 180 хиляди души. За това заяви организация Ройтерс, която се базира на документи на Пентагона. Общите загуби във войната дотук, т.е. убитите съветски и украински бойци, са към 354 хиляди, показва още организацията.

Генералният щаб на украинската войска пък твърди, че в Украйна са убити 218 500 съветски бойци.
На един погубен съветски боец се падат по 10 починали украинци?
Руското военно министерство не дава никаква информация за броя на персоналните загуби. Министърът на защитата Сергей Шойгу разгласи единствено това, че 71 съветски военни са изгубили живота си за три дни при отблъскването на украинската контраофанзива, а 210 съветски бойци са били ранени.

Руският президент Владимир Путин пък съобщи през вчерашния ден в границите на Петербургския интернационален стопански конгрес, че съотношението на съветските загуби по отношение на украинските във войната е „ едно към 10 “. Конкретни цифри обаче той не назова.

Публикацията е на Дойче Веле. Заглавието е на ДЕБАТИ. БГ.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР