Във Военномедицинска академия беше извършена операция на Християн Пендиков за

...
Във Военномедицинска академия беше извършена операция на Християн Пендиков за
Коментари Харесай

От ВМА с информация как е минала операцията на бития Християн Пендиков

Във Военномедицинска академия беше осъществена интервенция на Християн Пендиков за стабилизиране на долната челюст . Интервенцията беше осъществена напълно от екип от експерти на Отделение „ Орална хирургия “ на ВМА с началник доктор Атанаска Чешмеджиева, оповестиха от здравното заведение.

Състоянието на пациента е устойчиво, без заплаха за живота . Християн Пендиков остава за лекуване и наблюдаване в болничното заведение, допълват от Българска телеграфна агенция.

По-рано стана ясно, че челюстта му е счупена на три места след това на побоя . В петък Пендиков беше транспортиран от Република Северна Македония в България и настанен във ВМА.

Пред Българска телеграфна агенция ръководителят на фондация „ Македония “ Виктор Стоянов разяснява, че това е етническо нахлуване
 
„ Той ми звънна, минути откакто беше пребит и се опитваше да стигне самичък до полицията, защото полицията отказала да пристигна на място, разбирайки, че става дума за него и за българин “, описа Стоянов. 
 
Той добави, че Пендиков е бил атакуван от трима души в заведение , пред доста хора. 
 
Според Стоянов институциите в Република Северна Македония „ прекомерно постоянно не работят за българите “. 
 
Той напомни за случая със стрелбата с огнестрелно оръжие на 24 ноември 2022 г.  против организацията „ Цар Борис Трети “в Охрид и означи, че към момента няма открит причинител. Стоянов добави: 
 
Ако Северна Македония желае да бъде страна член на Европейския съюз и да продължи своята евроинтеграция, би трябвало да направи по този начин, че институциите да работят и за българите, а етническото гонене на българи да бъде прекъснато. 
 
Стоянов означи, че Пендиков още получава закани онлайн . Конкретни хора с име и фамилия, с лице, му пишат, че ще дойдат в България и ще го убият, съобщи той. 
 
Според Стоянов полицията в Република Северна Македония не подхваща ограничения против тези, които заплашват Пендиков. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР