Във ВМЗ доказахме, че държавата може да бъде добър стопанин

...
Във ВМЗ доказахме, че държавата може да бъде добър стопанин
Коментари Харесай

Иван Иванов: Доказахме, че държавата може да бъде добър стопанин

" Във ВМЗ доказахме, че страната може да бъде добър собственик - цел, заложена в програмата на Българска социалистическа партия, която и Корнелия Нинова като министър на стопанската система и промишлеността, и аз като изпълнителен шеф на ВМЗ в границите на предходното постоянно държавно управление отстояхме ". Това съобщи в студиото на " Подбалкански новинар " някогашният изпълнителен шеф на ВМЗ-Сопот Иван Иванов, претендент за депутат и четвърти в листата на " Българска социалистическа партия за България " в Пловдив-област.
" Увеличихме производството: Само за месец юли, когато министър е Корнелия Нинова, ВМЗ има повече създадена продукция от трите месеца, в които служебният министър Никола Стоянов е бил отпред на ВМЗ. За първото тримесечие е създадена продукция за 16 млн. лева, за един месец при ръководството на екипа на Иван Иванов - 28 млн. лева Справихме се с сериозните доставки  на първични материали - от наследените 10 доставки, заплашващи част от производството, оставихме единствено 2, и то с решение за тях доникъде на септември ", уточни Иванов.
ВМЗ разплаща остарели отговорности, насъбрани във времето, в което отпред на борда е сегашният длъжностен министър, в размер на над 35 млн. лева Държавното дружество стартира да изплаща дивидента към страната и превежда на ДКК близо 1 млн. лева
" Въведохме мощен обществен пакет от ограничения в поддръжка на служащите ", съобщи Иванов и уточни: " Още в първия си работен ден подписах новия Колективен трудов контракт, с който увеличихме заплатите с 200 лева и ваучерите от 80 на 200 лева - облага, извоювана от министър Корнелия Нинова тогава. По мое предложение към отпуската на всеки служащ отпуснахме в допълнение заплащане от 150 лева ". Екипът на Иван Иванов отваря заводския стол за хранене. Съветът на шефовете взима решение храненето в стола да се дотира. " Сега слушам от служащи, че столът още веднъж е затворен ", добави някогашният изпълнителен шеф на ВМЗ.
Екипът на Иван Иванов провежда и съответно здравно съоръжение. Бившият изпълнителен шеф не скри, че влизайки във ВМЗ е останал учуден по какъв начин цех с сходно произвеждане не разполага с нужното и съответно здравно съоръжение - " заварихме празна кола за спешна помощ ". Купува се и се оборудва кола за спешна помощ, четири медицински чанти и се обезпечава здравно обслужване.
Възстановява се практиката работещите във нездравословните производства да получават кисело мляко. До влизането на назначеното от Нинова управление служащите нямат даже вода в пространствата. Екипът на Иван Иванов вкарва над 90 диспенсъра в цеховете.
" Вярвам, че служащите във ВМЗ заслужават да продължим това, което започнахме - увеличение на възнагражденията, разширение на пакета на обществените придобивки и възстановяване изискванията на труд. Българска социалистическа партия излиза на тези избори със мощна стратегия в поддръжка на работещите и увеличение на приходите ", съобщи Иван Иванов. style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР