Русия и Китай очакват в близко бъдеще да подпишат договор

...
Русия и Китай очакват в близко бъдеще да подпишат договор
Коментари Харесай

Русия очаква скоро да подпише договора с Китай за Силата на Сибир 2

Русия и Китай чакат " в близко бъдеще " да подпишат контракт за, който ще придвижва съветски газ до Китай . Това съобщи съветският вицепремиер Александър Новак, представен от " Ройтерс " и " Интерфакс ".

От години Москва води договаряния за построяването на въпросния газопровод, който да придвижва 50 милиарда кубически метра природен газ годишно от региона на Ямал в Северна Русия до Китай през Монголия.

Новак - основното отговорно лице по въпросите за петрола и газа на президента Владимир Путин, е част от формалната съветска делегация, която, макар че основният изпълнителен шеф на " Газпром " Алексей Милер не е включен в нея.

Путин и китайският водач Си Дзинпин дадоха обещание по време на визитата. Руският държавен глава от ден на ден се обръща към Китай, с цел да поддържа своята военновременна стопанска система.
 Русия форсира строителството на
Русия форсира строителството на " Силата на Сибир 2 "

Доставките на газ през газопровода за Китай ще са за най-малко 25 години

" Планираме в допълнение да приключим прегледа и да подпишем контракт за построяването на газопровод с потенциал от 50 милиарда кубически метра газ през територията на Монголия в близко бъдеще ", уточни Новак, визирайки " Силата на Сибир 2 ".

Той означи, че Москва и Пекин работят и по " други нови планове ".

Въпреки че Русия показа концепцията за газопровода преди доста години , тя стана наложителна за Москва, която чака като неин главен клиент на газ.

Газопроводът с дължина 2600 км може да придвижва 50 милиарда кубически метра газ годишно - малко по-малко от към този момент несъществуващия газопровод " Северен поток 1 ", който свързва Русия с Германия под Балтийско море.

Първият водопровод " Силата на Сибир " се простира на 3000 км през Сибир и в провинция Хъйлундзян в Североизточен Китай.

" Газпром " се хвали с рекордни доставки за Китай

Новият връх на дневните доставки падна в събота, а предходният беше регистриран в края на ноември
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР